Jablonec nakročil do finále fotbalového poháru, doma porazil Spartu 2:0

Fotbalisté Jablonce dál živí šanci na účast v příští sezoně evropských pohárů. Jejich cesta vede před domácí pohárovou soutěž a v jejím prvním semifinále porazili Spartu 2:0. Odveta se hraje za týden na Letné, na vítěze čeká Mladá Boleslav.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonec porazil Spartu 2:0

Jablonec porazil Spartu 2:0 | Zdroj: ČTK

Sparta o víkendu téměř ztratila naději na ligový titul a nyní reálně hrozí, že letošní sezonu zakončí bez jediné trofeje. Jablonec bude za týden bránit na Letné dvoubrankový náskok, který mu zajistili Greguš a Trávník.

Severočeši měli na svém stadionu od začátku převahu. Rána Karavajeva skončila těsně vedle, ale to domácí nemuselo dlouho mrzet. Už v 8. minutě totiž Ján Greguš z přímého kopu zaskočil sparťanského brankáře Štěcha a střelou okolo zdi vstřelil první gól.

Hosté šli do zápasu jako favorité, ale nedokázali si vypracovat převahu ani šance. Vedení Jablonce mohl zvýšit Doležal, kterému Tecl přihrál za obranu. Záložník v zelenobílém udělal i kličku brankáři, pak ale rozvlnil síť pouze zvenčí.

Před druhým poločasem se kouč Zdeněk Ščasný pokusil hru oživit a poslal do hry Krejčího s Julišem, snahy o vyrovnání ale zmrazil druhý gól. Chvíli po autovém vhazování se ke střele z 22 metrů napřáhl Michal Trávník a mířil přesně k tyči.

Dvě šance na třetí gól měl domácí záložník Lukáš Masopust. Poprvé se ale k přihrávce do jasné pozice neprotlačil, podruhé mířil těsně vedle.

Po výhře 2:0 má Jablonec reálnou šanci na postup do finále Mol Cupu, přes který se může dostat do kvalifikace příštího ročníku Evropské ligy. Odveta se hraje za týden na Letné. Druhým finalistou je Mladá Boleslav. Do Evropské ligy postoupí pouze vítěz finále, které se hraje v Teplicích 18. května.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme