Návrat se odkládá. Špotáková bude kvůli zlomenině závodit nejdřív v červnu

Jedna z největších českých medailových nadějí pro olympijské hry v Riu stále nemůže pořádně trénovat. Světová rekordmanka v oštěpu Barbora Špotáková původně chtěla po březnové zlomenině zánártní kosti příští týden dokonce závodit v Kataru, start sezony se ale odsouvá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Foto: Filip Jandourek

Na prvním mítinku prestižní Diamantové ligy v Dauhá se Barbora Špotáková nepředstaví. „To nehrozí, byla to naivní představa, ale člověk musí být optimistický. Je to veliká těžkost, ale to spíš k sezoně. K olympiádě to může přinést nějaká pozitiva,“ věří oštěpařka.

Na mysli má třeba nezvyklou dávka odpočinku v olympijské sezoně. Zhruba šest týdnů po tenisovém zranění ze soustředění na Kanárských ostrovech tak světová rekordmanka stále občas chodí o berlích a dává na sebe mnohem větší pozor, než kdyby byla zdravá a neměla žádné tréninkové omezení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novinky o rekonvalescenci Barbory Špotákové zjistil reportér ČRo Jakub Marek

„Chce to čas, moc se to urychlit nedá. Je to ne úplně krásně zlomené a ne na dobrém místě. Musím bojovat. Vždycky jsem se se vším vypořádala, tak to opět nebude jednoduché,“ přiznává.

Zlomenina zánártní kosti rozhodně není první komplikací v kariéře. Přesto se i zkušené závodnici těžko odhaduje, kdy se vrátí na atletické stadiony. Z původně plánovaného Dauhá na začátku května je teď první závod Diamantové ligy v Evropě, který bude v Itálii 2. června.

„Upínám se ke svému oblíbenému Římu. Ale bude to na hraně, abych se tam předvedla nějak kvalitně,“ mluví teď už opatrněji Barbora Špotáková o vstupu do letošní sezony.

V červenci může obhájit titul mistryně Evropy na šampionátu v Amsterdamu a pak vstoupit do historie v brazilském Riu. Tam by totiž chtěla vybojovat třetí olympijské oštěpařské zlato v řadě.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme