Prahou projede konvoj amerických veteránů, opět připomene konec války

Na pět desítek amerických veteránů dnes dopoledne projede centrem Prahy. Takzvaný Konvoj svobody připomene konec druhé světové války a osvobození západních Čech americkou armádou. Přehlídku veteránů pořádají už pojedenácté pražské a plzeňské kluby vojenské historie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Convoy of Liberty

Convoy of Liberty | Foto: Pavel Bouda

Prahou projedou legendární jeepy, dodávky Dodge nebo motocykly Harley Davidson, všechny ze 40. let minulého století a v tmavozelené barvě.

„Convoy of Liberty pořádá se na památku všech chlapců z US Army, kteří osvobozovali západní Čechy, potažmo generála Pattona," vysvětlil už dřív pořadatel Mirko Trubka.

Konvoj vyrazí před 10. hodinou z Kampy k americké ambasádě. Veterány si pak lidé budou moct prohlédnout na Hradčanském náměstí a u Rudolfina.

Dopravu podle mluvčího Prahy Víta Hofmana konvoj skoro neomezí. „Případné krátkodobé přibrzdění provozu trvalo podle dosavadních zkušeností maximálně dvě minuty," uvedl mluvčí.

Na bezpečnost akce budou dohlížet policejní hlídky.

ČRo, Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme