V Brně přišla na volejbal rekordní návštěva. Diváci pomohli zdramatizovat finále

Finálová série volejbalové extraligy mezi obhájci titulu z Liberce a Brnem dostala novou zápletku. Po dvou jasných výhrách Dukly na severu Čech totiž Brňané v domácím prostředí zvítězili také 3:0 a snížili stav série hrané na čtyři vítězství na 1:2 na zápasy. A v hokejové hale Rondo, kam se na finále přestěhovali, jihomoravští volejbalisté rozjásali rekordní diváckou návštěvu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výborná kulisa pomohla brněnským volejbalistům snížit stav finálové série

Výborná kulisa pomohla brněnským volejbalistům snížit stav finálové série | Foto: www.volejbal-brno.cz

Podle oznámení hlasatele do brněnské haly Rondo na volejbalové finále 4013 diváků. A drtivá většina z nich po výhře domácích nad Libercem nadšeně jásala. Atmosféru si ale užívali všichni hráči.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čtyři tisícovky diváků pomohly brněnským volejbalistům snížit stav finálové série

„Před diváky se nám hrálo dobře, ale Brno bylo výborné na servisu a diváci je hnali. Volejbal se pro lidi hraje, u nás pak přijdou také,“ těší se veterána liberecké Dukly Lubomíra Staňka.

S plánem, že se klub na finále přestěhuje z domácí haly pro tisíc lidí do arény, kde hrává domácí zápasy hokejová Kometa, přišel manažer klubu Martin Gerža. A přilákal rekordní finálovou návštěvu.

Brněnský kapitán Michal Hrazdira se nejdřív změny trochu bál „Nevěděli jsme, do čeho jdeme. Celou sezonu se nám dařilo doma, tak komu by se chtělo, že zavedeného prostředí. Netušili se, že přijde tolik lidí. Kdybychom to věděli, rovnou bychom řekli, že do toho jdeme.“

Pro většinu účastníků zápasu šlo o nejvyšší diváckou návštěvu, před kterou kdy hráli volejbal. I čtyřicetiletý reprezentant Staněk se musel dost vrátit v čase, aby si vzpomněl na bouřlivější kulisu.

„V roce 1998 jsem hrál před 13 tisíci diváků Světovou ligu v Madridu proti Španělsku. Tehdy všichni dostali píšťalky, řvali a já ten večer nemohl usnout,“ vzpomíná.

Čtvrtým zápasem pokračuje finále dnes od pěti hodin odpoledne opět v hale Rondo.

Vojtěch Man, David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme