Policista Kadlec, který v opilosti boural na Vinohradech, přišel o práci

Policista Karel Kadlec, který byl obviněn z nabourání 29 aut na pražských Vinohradech, přišel o práci. Na twitteru to napsal ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řidič v Praze naboural asi čtyři desítky aut

Řidič v Praze naboural asi čtyři desítky aut | Foto: Veronika Hlaváčová

„Dnes jsem podepsal rozhodnutí o propuštění ze služebního poměru podplukovníka Karla Kadlece. Důvodem je zahájení trestního stíhání ze strany Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ napsal ministr na sociální síti.

Chovanec už dříve řekl, že jestli se podezření ohledně nehody potvrdí, propustí Kadlece bez nároku na výsluhy.

Dnes už bývalý policista naboural 12. dubna na Vinohradech celkem 51 aut a vedle alkoholu měl v těle i léky. Způsobil více než dvoumilionovou škodu.

Tento týden v úterý pak byl za nabourání 29 vozů obviněn. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Kadlec se za incident omluvil. Uvedl, že si uvědomuje následky svého činu a škody zaplatí.

Karel Kadlec byl instruktorem na Policejní akademii. Už loni byl postaven mimo službu, když v opilosti havaroval v pražských Nuslích. Soud tehdy pro nedostatek důkazů rozhodl, že se Kadlec v tomto případě dopustil pouze přestupku, případ se ale musí projednat znovu.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme