Gól za nároďák je něco jiného, říká Richard Jarůšek. Po letech se vrátil do Znojma

I když nepatří mezi hvězdy z NHL, měl na znojemském zimním stadionu největší ovace. Richard Jarůšek totiž na jihu Moravy hrál a fanoušci na něj nezapomněli. Zvlášť když svým gólem pomohl hokejové reprezentaci k vysoké výhře 7:1 nad Švédskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Richard Jarůšek v souboji se Švédem Larssonem

Richard Jarůšek v souboji se Švédem Larssonem | Zdroj: ČTK

„Za gól jsem rád. Strávil jsem tu krásná léta a rád sem vracím, mám odsud i přítelkyni,“ potěšilo Richarda Jarůška přivítání ve Znojmě.

Divákům, před kterými roky hrál, se odvděčil gólem do sítě Švédska. A navzdory oficiálnímu zápisu nebyl jen jeden:

Přehrát

00:00 / 00:00

Richard Jarůšek ve Znojmě střílel góly za domácí Orly, Mladou Boleslav a nově i za reprezentaci

„Sedmý gól jsem taky tečoval, takže by se měl podle videa opravit, ale nevím, jestli se někdo podívá. Ale Robert Kousal má radost,“ usmívá se útočník, Mladé Boleslavi.

Nepřiznaný gól ho nemrzí. Bude si pamatovat návrat do místa, kde odehrál i sezonu za juniory a pak tři ročníky za znojemské Orly v EBEL lize. „Fanoušci byli perfektní. Jako vždy, když jsem tu hrál. Za to jim děkuji.“

Čeští hokejisté vrátili Švédům porážku i s úroky, výběr 'Tre kronor' deklasovali 7:1

Číst článek

Když Jarůšek válel ještě za Orly, těžko mohl tušit, že na tom samém stadionu bude dávat góly i v jiném dresu. „Už se mi to povedlo, když jsme tu hráli přátelák s Boleslaví. Ale za nároďák je to něco jiného. Nehraju proti domácím, ale za náš národ,“ těší autora 46 extraligových bodů.

Po svém druhém gólu za reprezentaci teď bude bojovat o reprezentační dres a nominaci na mistrovství světa. Ještě se může ukázat v úterý proti Kanadě, po zápase pak trenér Vůjtek oznámí nominaci na šampionát do Ruska.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme