Příčinou nehody autobusu u Kadaně zřejmě bylo nedání přednosti v jízdě

Nedání přednosti v jízdě mohlo být podle policie příčinou včerejší nehody autobusu u Kadaně. Havárie se stále vyšetřuje. Autobus při ní poničil horkovod, a tak je nedaleký Klášterec nad Ohří je stále bez tepla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obecnice - nehoda autobusu

Obecnice - nehoda autobusu | Foto: Pavel Pavlas

„Naše prvotní informace jsou takové, že osobní auto jedoucí z vedlejší silnice nedalo přednost autobusu, který jel po hlavní. Došlo ke střetu a autobus vyjel ze silnice a skončil na boku. Přesné příčiny jsou předmětem dalšího vyšetřování," řekla ČTK dnes ráno krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Záchranáři upřesnili počet zraněných. Během zásahu hovořili o 27, podle Poláčkové jich bylo 25. "Nikdo nebyl v ohrožení života," doplnila mluvčí.

U Kadaně havaroval autobus, 25 lidí je zraněných

Číst článek

Autobus skočil po srážce v horkovodu, který vážně poničil. Pět tisíc domácností z Klášterce nad Ohří tak bylo celou noc bez teplé vody.

„Opravy probíhají, počasí nám přeje a teplo by mělo být obnoveno mezi 18. a 20. hodinou,“ řekl Českému rozhlasu starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd. „Takto jsme již obyvatele Klášterce informovali i naší novou aplikací mobilní rozhlas.“

„Původní informace byla, že dodávky budou obnoveny nejdříve v neděli večer. Takže tím, že je to o jeden den dříve, tak jsou všichni rádi,“ dodal Drozd.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme