Plzeň porazila Ostravu a obhájila mistrovský titul, Baník ztratil šanci na záchranu

Již tři kola před koncem nejvyšší fotbalové ligy je jasno o vítězi i o prvním sestupujícím. Dosavadní lídr z Plzně se střetl s poslední Ostravou. Plzeňští zvítězili 2:0 a obhájili mistrovský titul. Ostrava po prohře nemá ani teoretickou šanci na záchranu v nejvyšší soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Hrošovský slaví gól z penalty v zápase proti Baníku Ostrava

Patrik Hrošovský slaví gól z penalty v zápase proti Baníku Ostrava | Zdroj: ČTK

„Titul je to zasloužený. Za celou sezonu jsme prokázali dobrou kvalitu. A je dobře, že máme klid tři kola před koncem,“ řekl po zápase Jan Kovařík, již oblečený do mistrovského trička.

Plzeň získala čtvrtý titul v posledních šesti letech a navíc šestnáctou výhrou za sebou vytvořila nový rekord české ligy v počtu vítězství v řadě.

„Tento titul je pro mě nejcennější. Titul jsme si zasloužili, klukům musím moc poděkovat,“ dodal dojatě trenér Plzně Krejčí, který předchozí tituly zažil na západě Čech jako asistent.

Plzeň vstoupila do zápasu aktivněji, již ve 12. minutě se mohla poprvé radovat. Kovařík přesně našel rozběhnutého Ďuriše, který ve skluzu těsně minul břevno ostravské branky.

Do další velké šanci se dostal Daniel Kolář. Po skvělé individuální akci kapitána Plzně Romana Hubníka se ocitl sám před gólmanem Šromem. Ale ani on, ani následně dorážející Limberský, neuspěl.

Kapitán Plzně Roman Hubník slaví mistrovský titul se svými spoluhráči | Foto: ČTK

Gólovou radost si Viktoriáni užili až ve 30. minutě. Brankář Baníku trochu zaspal, poté fauloval pronikajícího Ďuriše a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Hrošovský.

„Několik penalt jsme v sezoně nedali a tak přišla řada na mě. Baník je nepříjemný soupeř. Musíme ještě bojovat a lépe kombinovat,“ dodal o poločase šťastný střelec.

Druhou půli začali daleko lépe hosté. Obrana Plzně začala hrát lehkovážně a ostravští útočníci se čím dál častěji dostávali před brankáře Kozáčika.

Z ojedinělého útoku se gólově prosadil Daniel Kolář. Roman Hubník odkopl míč z vlastní poloviny cíleně na rozeběhnutého Ďuriše. Jeho pokus vyrazil pouze ke kopačkám Daniela Koláře a Plzeňský záložník neměl s dorážkou do prázdné brány problém.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme