Hvězda silniční cyklistiky na horském kole. Teplice přivítaly Petera Sagana

Mistr světa v silničním cyklistickém závodě Peter Sagan poblázní diváky všude, kde se objeví. A platí to v jakémkoliv okamžiku a při všech příležitostech. Dnes se to potvrdilo i v Teplicích, kam tenhle showman a šampión přijel pobavit sebe i diváky na Český pohár horských kol.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský mistr světa v silniční cyklistice Peter Sagan na Českém poharu horských kol v Teplicích (pouze pro závody horských kol)

Slovenský mistr světa v silniční cyklistice Peter Sagan na Českém poharu horských kol v Teplicích (pouze pro závody horských kol) | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Nejsem za tento závod placený, jsem tu jen kvůli zábavě a lidem. Je to víceméně moje hobby,“ popisoval Peter Sagan po závodě, co ho vlastně o dovolené ponouklo do sedla úplně jiného speciálu.

Rozhodně se ale nepohyboval v neznámém prostředí, což platí jak o místě, tak o disciplíně. Ale samotný závod nebyl pro bývalého mistra světa mezi juniorskými bikery úplně jednoduchý. Ve třetím kole ho přibrzdil defekt.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovenský mistr světa v silniční cyklistice Peter Sagan zavítal na Český pohar horských kol do Teplic

„Než jsem měl defekt, byl jsem první. Když jsem vyměnil kolo, tak jsem se nacházel na šestém méstě. Ztratil jsem dost sekund a na konci závodu už mi začaly trochu docházet síly. Jsem spokojený se čtvrtým místem a s tím, že jsem nespadl,“ dodal Sagan.

A byl spokojený i s tím, jak se mu vedlo oproti nedokončenému a závodu před týdnem v Grazu.

„Mám odpočinkové období mezi jednotlivými částmi sezony. Je dobře, že tady na závodech jsem a jsem rád, že jsem si mohl takhle zazávodit bez nějakého specifického tréninku. Zabavil jsem se,“ usmíval se populární cyklista.

A to byl asi hlavní cíl Petra Sagana, se kterým startoval do závodu Českého poháru na horských kolech v Teplicích. Ale ještě další by se našel. Blížící se olympijské hry v Riu de Janeiru.

O těch nechtěl nejdřív moc mluvit, ale pak z něj vypadlo, že by mohly dát přednost závodu horských kol před tím silničním s hromadným startem.

Tomáš Kohout, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme