Palát pomohl Tampě ke srovnání série s Islanders. Vyrovnal i Pittsburgh

Dvěma zápasy pokračovalo v sobotu play-off hokejové NHL. Z výhry se vedle Tampy, jež porazila New York Islanders, radovali také hráči Pittsburghu, kteří udolali nejlepší tým základní části Washington. Obě série tak byly srovnány na 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát (vlevo) a jeho spoluhráč Tyler Johnson při oslavě gólu

Ondřej Palát (vlevo) a jeho spoluhráč Tyler Johnson při oslavě gólu | Zdroj: Reuters

Na prvním gólu Tampy v zápase proti Ostrovanům měl výrazný podíl český útočník Ondřej Palát, který ideální přihrávkou našel volného Johnsona a ten posléze v souboji jeden na jednoho prostřelil gólmana Greisse.

Na další gól následně diváci v Amalie aréně čekali pět minut poté, co svým prvním letošním gólem v play-off na 2:0 pro hráče floridského celku zvýšil Drouin.

Do konce první třetiny se sice podařilo Ostrovanům snížit, když se v přesilové hře mezi střelce zapsal Kulemin, ale ve zbývajících 46 minutách již brankář Tampy Bishop neinkasoval, takže domácí o své vedení nepřišli.

Faksa rozhodl o výhře Dallasu, Hertl načal vítězný obrat

Číst článek

Blesky naopak ve druhé a třetí třetině přidaly vždy po jednom gólu a i díky tomu dokráčely k prvnímu vítězství v sérii s Islanders. V dresu Tampy k výhře pomohl také český obránce Andrej Šustr, který odehrál více než 22 minut, zatímco porážce na straně hostů nezabránil Marek Židlický.

Ke srovnání stavu na zápasy došlo také v ostře sledované sérii mezi Washingtonem a Pittsburghem. Ani ve druhém zápase se střelecky neprosadily hlavní hvězdy obou týmu – washingtonský Ovečkin a pittsburský Crosby – ale jak se nakonec ukázalo, mrzet to mohlo především domácí tým, který rivalovi z Pensylvánie podlehl v poměru 1:2.

O vítězný gól se přitom v 56. minutě vyrovnaného duelu postaral Fehr, který do Pittsburghu před sezonou zamířil po deseti sezonách strávených v organizaci Capitals.

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 2. zápasy:
Tampa Bay - New York Islanders 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: 7. a 58. Johnson (na první Palát), 12. Drouin, 32. Hedman - 16. Kuljomin. Střely na branku: 31:20. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Hedman, 2. Drouin, 3. Johnson (všichni Tampa Bay). Stav série: 1:1.

Washington - Pittsburgh 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 45. Johansson - 28. Hagelin, 56. Fehr. Střely na branku: 24:35. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby (Washington), 2. Fehr (Pittsburgh), 3. Niskanen (Washington). Stav série: 1:1.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme