Atmosféra byla super, prohlásil Sagan po závodě horských kol v Teplicích

Kam přijede, tam je středem pozornosti, a to ani nemusí vyhrát. Řeč je o slovenském cyklistovi Petru Saganovi, který okouzluje diváky kolem trati Tour de France, ale také je juniorským mistrem světa na horských kolech. A právě díky této disciplíně včera dobyl Teplice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Peter Sagan

Cyklista Peter Sagan | Zdroj: ČTK

Za křiku a povzbuzování se na trať vydalo 65 závodníků. Obvykle by jim fandilo možná nějakých 200 lidí, v Teplicích jich mohlo být zhruba 5 tisíc, možná i víc.

A co na to dlouhovlasý šampión, který na silnici vozí duhový dres mistra světa? Jen naoko nevěřil, že lidé přišli kvůli němu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Počínání Petera Sagana při závodě v Teplicích sledoval reportér ČRo Tomáš Kohout

„Ano? Tak to je dobře. Na trati to bylo dobré, lidé povzbuzovali a atmosféra byla super. Je to jiné než na silnici, lidé totiž mohou vidět více. A to jak závodníků, tak úseků, pokud se přemístí,“ prohlásil po závodě slovenský závodník.

Peter Sagan se do cíle nakonec přemístil jako čtvrtý - i kvůli defektu - ale stejně si neodpustil parádičku a metou projel po zadním kole.

Jeho cenný skalp získal i vítěz závodu, kterým byl Jan Škarnitzl.

„Musíme to brát s rezervou, protože on má teďka volno a připravuje se na sezonu. Mohl trénovat někde v klidu doma, ale dal si závody, což je úžasné, že nesl kůži na trh. Samozřejmě mě to těší, ale na silnici by to asi bylo něco jiného,“ usmíval se po dojezdu Škarnitzl, který se třeba s Petrem Saganem potká na olympijské trati v Riu de Janeiru.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme