Jaromír Jágr je v konečné tříčlenné nominaci na cenu NHL za oddanost hokeji

Jako první Čech může legendární útočník hájící barvy Floridy Panthers získat trofej Billa Mastersona. Ta je každoročně udělována za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji. Jágr je v konečné nominaci podruhé během tří let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr bojuje o puk pro Floridu ve 4. zápase prvního kola play-off NHL na ledě NY Islanders

Jaromír Jágr bojuje o puk pro Floridu ve 4. zápase prvního kola play-off NHL na ledě NY Islanders | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

Dalšími finalisty jsou Mats Zuccarello z New Yorku Rangers a Pascal Dupuis, jenž zahájil sezonu v Pittsburghu, ale v prosinci ze zdravotních důvodů musel s hokejem skončit. Vítěz převezme ocenění 22. června na galavečeru v Las Vegas.

Kandidáty na Mastertonovu trofej, udělovanou od roku 1967, vybírali členové Asociace profesionálních hokejových novinářů, kteří za každý klub NHL zvolili jednoho uchazeče. Jágr se už předloni dostal mezi trojici finalistů, tehdy ale vyhrál Dominic Moore z New York Rangers.

V této sezoně byl legendární český hokejista nejproduktivnějším hráčem Floridy s 66 body a svými 27 góly Jágr pomohl Panterům vyhrát Atlantickou divizi. Play off však pro klub skončilo zklamáním po vyřazení v 1. kole s New York Islanders. Novináři na Jágrovi ocenili mimo jiné morálku, roli vůdce i jeho proslulé noční tréninky.

Norský útočník Zuccarello si loni v bojích o Stanleyův pohár přivodil vážné zranění hlavy, ale během léta se dal dohromady a v této sezoně z 82 zápasů vynechal jen jeden. S 61 body vyhrál klubové statistiky Rangers a vstřelil 26 gólů, což bylo jeho maximum v kariéře.

Další útočník Dupuis musel na podzim ukončit kariéru kvůli krevním sraženinám, které u něj lékaři odhalili už v listopadu 2014. V tomto ročníku NHL odehrál ještě 18 zápasů. U dalších pak byl jako divák a svými radami pomáhal hráčům i trenérům.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme