ČKP odškodnila zatím sedm majitelů aut, které v Praze naboural opilý expolicista

Prvních sedm majitelů aut, která v dubnu na pražských Vinohradech naboural v opilosti bývalý policejní učitel Karel Kadlec, se dočkalo odškodnění. Protože expolicista havaroval s vozem bez povinného ručení, statisícové odškodné jim vyplatila Česká kancelář pojistitelů (ČKP).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řidič v Praze naboural asi čtyři desítky aut

Řidič v Praze naboural asi čtyři desítky aut | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

Zatím se podle mluvčího ČKP Aleše Povra o finanční náhradu přihlásila zhruba polovina poškozených. „Česká kancelář pojistitelů k dnešnímu dni eviduje 17 nahlášených škod. Z nich je sedm vyřízených,“ upřesnil.

„Do této chvíle vyplatila Česká kancelář pojistitelů stovky tisíc korun. Samozřejmě tuto částku bude po nepojištěném řidiči vymáhat,“ dodal mluvčí.

Dnes už bývalý policista Karel Kadlec naboural 12. dubna na Vinohradech celkem 51 aut a vedle alkoholu měl v těle i léky. Způsobil více než dvoumilionovou škodu.

Minulý týden byl za poškození 29 vozů obviněn. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení. Kadlec se za incident omluvil. Uvedl, že si uvědomuje následky svého činu a škody zaplatí.

Karel Kadlec byl instruktorem na Policejní akademii. Už loni byl postaven mimo službu, když v opilosti havaroval v pražských Nuslích a naboural dvě auta.

Soud tehdy pro nedostatek důkazů rozhodl, že se Kadlec v tomto případě dopustil pouze přestupku, případ se ale musí projednat znovu. Jednání bylo plánováno na zítřek. Pro nemoc advokáta se ale přesouvá na 30. května.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme