Trenéři rozdělili veslařská dvojčata, Vetešníkovi by rádi závodili v jedné posádce

Dvojčata k sobě mívají blíž než jiné sourozenecké dvojice. Veslaři Ondřej a Jan Vetešníkovi od mládí také společně sportují a oba si vyjeli účastnické místo pro letní olympijské hry v jedné posádce, jenže v Riu spolu možná na jedné lodi nepojedou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratři Ondřej a Jan Vetešníkovi

Bratři Ondřej a Jan Vetešníkovi | Foto: ASC Dukla

„Pro mě je to specifické, protože je to mé dvojče. Jsme jednovaječní bráchové, takže jsem senzitivnější v tom, že ho nemám za zády,“ říká veslař Ondřej Vetešník.

Se svým dvojčetem Janem veslovali od mládí, neustále byli na lodi spolu. Jenže Jan na začátku sezony vypadl z posádky olympijské čtyřky bez kormidelníka. Trenér Kopřiva rozhodl, že ho v posádce nahradí Michael Humpolec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvojče Jan Ondřeji Vetešníkovi ve veslařské čtyřce bez kormidelníka chybí, zeptal se ho reportér ČRo Mirko Vasić

A na dvojčata působí takové rozdělení víc než na ostatní. „Hodně jsem s tím bojoval a cítil jsem to i z rodiny. Ptali se mě, proč jsem se za bráchu víc nepostavil,“ vysvětluje Ondřej Vetešník.

Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah vyjela účastnické místo na letních olympijských hrách i s oběma dvojčaty, kdo ale nakonec bude konkrétně v Riu závodit, ještě rozhodnuté není. Všichni možní členové jsou v tak napětí.

„Doufám, že i trenéři vidí do hlavy závodníka. Není to pro něj lehké, je vystaven fyzické i psychické zátěži. Vědí, že je nová posádka, něco se zkouší, ale na břehu sedí nejsilnější a je třeba ho stimulovat, aby dál pracoval,“ dodává s tím, že v případě jeho bratra se to ne úplně dařilo.

Na blížící se mistrovství Evropy do německého Brandenburgu ale Jan Vetešník pojede. „Nabídli mu dvojskif s mladým klukem. Takže má náboj a motivaci. Není na břehu a nečeká, až se něco stane,“ je rád i za své dvojče Ondřej Vetešník. A oba doufají, že v Riu pojedou olympijské závody znovu spolu v jedné posádce.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme