Hráli jsme blbě přesilovky, přiznal Koukal po prohře českých hokejistů s Kanadou

Český národní tým už skoro rok nedal v pražské O2 areně gól. Nepovedlo se mu to ani během posledního přípravného zápasu před mistrovstvím světa, čeští hokejisté se silnou Kanadou prohráli 0:3. I tak v závěru obíhala stadion mexická vlna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté v generálce na MS nedali gól a podlehli Kanadě 0:3

Čeští hokejisté v generálce na MS nedali gól a podlehli Kanadě 0:3 | Zdroj: Reuters

„Za celé mužstvo můžu říct, že atmosféra byla výborná. Byla radost tady hrát. Samozřejmě nás mrzí, že jsme nedali gól, ale bohužel... Zase nic,“ říká útočník Petr Koukal.

Gól dal v O2 areně naposledy Vladimír Sobotka - loni v květnu ve čtvrtfinále proti Finům. Od té doby už jsou to více než 4 hodiny bez vstřelené branky. A proti Kanadě to byl těžký úkol.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté prohráli poslední přípravné utkání před začátkem světového šampionátu. Kanadě podlehli 0:3 a v pražské O2 aréně nedali už počtvrtté za sebou gól.

„Šance byly. A dostat se aspoň k nějaké střele v přesilovce bylo asi také důležité. Ale trošku v tom byl rozdíl, co hráli oni v přesilovce a co my. Rapidní rozdíl. Samozřejmě že oni vědí, jak bránit, ale bránit umí každý. My jsme je hráli blbě,“ přiznává Koukal.

Češi neuhlídali loňské mistry světa O'Reillyho a Duchesna a pak také jedničku draftu Connora McDavida. Po předchozích osmi zápasech to ale byla v O2 areně milá rozlučka před odletem na MS.

„Líbí se mi, že lidi přijdou na hokej, že si chtějí užít atmosféru. Myslím, že hokej byl dobrý, samozřejmě tam byly pasáže, kdy se dostanou do třetiny, začnou to točit a člověk neví, kam má skočit. To se pak samozřejmě nedivím, že lidi hvízdají, ale bohužel to nejde nějak sebrat,“ přiznává Petr Koukal sílu Kanaďanů.

Útočník David Pastrňák ale před dnešním odjezdem na turnaj do Ruska nepanikaří. „Myslím si, že jsme měli hodně šancí proti takovému kvalitnímu týmu, jakým je Kanada. Je to jen otázka času, kdy to tam začne padat, a doufejme, že to bude hned v pátek,“ věří.

Právě v pátek vstoupí český tým do šampionátu proti domácím Rusům. Netýká se to hráčů čerstvě vyřazených z kádru - obránce Tomáše Voráčka a útočníka Tomáše Vincoura. V Rusku bude prozatím 27 českých hráčů, šanci dostat se na soupisku jich má 25.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme