Berdych v Madridu postoupil do osmifinále, Kvitová vypadla

Tenistka Petra neobhájí titul na madridské antuce a několik hodin čelila vypadnutí z první desítky světového žebříčku. Turnajová pětka skončila v osmifinále po prohře s Darjou Gavrilovovou z Austrálie 3:6 a 4:6. Vítězně vstoupil do soutěže Tomáš Berdych, který porazil soupeře z kvalifikace Denise Istomina z Uzbekistánu dvakrát 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Ztráta bodů za loňský titul mohla znamenat, že se Kvitová po pěti letech ocitne mimo top ten, v které figuruje od 9. května 2011. Elitní desítku by opustila, pokud by své zápasy vyhrály Španělka Carla Suárezová i Timea Bacsinszká. Švýcarku ale hladce vyřadila Simona Halepová.

Šestadvacetiletá Kvitová v duelu s moskevskou rodačkou Gavrilovovou, s kterou letos prohrála rovněž ve 2. kole lednového Australian Open, nepůsobila od úvodu dobře a začala ztrátou šesti fiftýnů v řadě. Soupeřka naopak hrála odvážně, dobře podávala a tlačila z returnu při servisu Kvitové.

Svěřenkyně kouče Františka Čermáka v hodinu a tři čtvrtě dlouhém utkání zahrála 22 vítězných míčů a udělala 30 nevynucených chyb. Během zápasu vypadala frustrovaně. Po špatné bekhendovém voleji nezvykle hodila raketou a po jednom z nepřesných forhendů řekla sama sobě: „To je tragédie!"

Ve druhé sadě měla šanci, ale brejkbol na 4:4 nevyužila a zápas ukončila míčem do autu.

Osmý nasazený Berdych měl v 1. kole volný los a v zápase 2. kola s Istominem ztratil jednou servis, a to ve druhé hře utkání. Loňský semifinalista turnaje Masters ale vzal 79. hráči světa podání čtyřikrát, třikrát v první a jednou ve druhé sadě, a zápas bez větších problémů vyhrál za hodinu a devět minut.

Istomina porazil i popáté v kariéře a počtvrté za sebou Uzbekovi nepovolil ani set. V osmifinále Berdycha čeká devátý nasazený David Ferrer, který ve třech setech vyřadil Američana Denise Kudlu. Se španělským tenistou se Berdych utkal už třináctkrát, z výhry se radoval pětkrát. Na antuce je jejich bilance vyrovnaná 2:2.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):
Muži (dotace 5 719 660 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (8-ČR) - Istomin (Uzb.) 6:3, 6:3.
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Gavrilovová (Austr.) - Kvitová (5-ČR) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (4-Tchaj-wan) - Gasparjanová, Siniaková (Rus./ČR) 6:3, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme