Chceme, aby při tréninku s mládeží ukázal lepší tvář, říká šéf disciplinárky o trestu pro Limberského

Sparta i plzeňský fotbalista David Limberský zaplatí 50 tisíc korun pokuty. I to je výsledek nedávného ligového utkání, které Viktoria vyhrála na Letné 3:0 a udělala rozhodující krok k mistrovskému titulu. Navíc i plzeňský klub dostal od disciplinární komise k úhradě 40 tisíc, to vše mimo jiné za hanlivé a vulgární pokřiky fanoušků během vypjatého duelu. A Limberský za své gesto dostal ještě jeden zvláštní trest navíc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonec je ve finále poháru. Sestavu Sparty plnou dorostenců porazil 2:1

Jablonec je ve finále poháru. Sestavu Sparty plnou dorostenců porazil 2:1 | Zdroj: ČTK

Za zdvižené prostředníčky směrem ke sparťanskému publiku nejen maximální možná pokuta, ale i povinnost vést tři mládežnické tréninky mimo vlastní klub, tedy Viktorii Plzeň. Takový postih udělila disciplinární komise v českém profesionálním fotbale vůbec poprvé.

Dobrovolní trenéři mládeže po celé republice by si to klidně mohli vyložit tak, že trénovat mladé děti je vlastně za trest. Jiný by zase mohl namítnout, že není šťastné, že se má hráč za vulgární gesta vykoupit zrovna tréninky s mládeží.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vynesení trestu pro fotbalistu Plzně Davida Limberského sledoval reportér ČRo Jan Kaliba

Reprezentační kouč Pavel Vrba ale může mít před mistrovstvím Evropy docela radost, že Limberský vyvázl bez zápasového trestu, a podle předsedy disciplinárky Richarda Bačka mají i v tomhle případě fotbalové veřejně prospěšné práce svůj smysl.

„Přistoupili jsme k tomu proto, že se za to gesto omluvil, a to i v písemné podobě. Domníváme se, že by bylo vhodné, aby účastí na tréninku mládeže ukázal tu lepší tvář a aby si to tímto způsobem odčinil. Budeme také chtít podat zprávu o tom, jak ta jeho účast na trénincích probíhala. Určitě budou probíhat srovnání s Řepkou, na druhou stranu si ale vemte, že před těmi pěti lety byl úplně jiný disciplinární řád, který tresty stanovoval jinak, takže tato srovnání malinko pokulhávají,“ prohlásil Richard Baček.

Limberský si za svá gesta při zápase se Spartou vysloužil pokutu a bude trénovat mladé fotbalisty

Číst článek

Disciplinární komise si navíc na 19. května, kdy už bude po této ligové sezoně, pozvala Martina Filla, tedy teplického fotbalistu, který o víkendu v zápase se Spartou způsobil Martinu Frýdkovi otřes mozku.

„Fillo nemá předběžně pozastavenou činnost, takže může k utkáním nastoupit. Hráče jsme si předvolali z toho důvodu, že jsme to posoudili jako podezření ze spáchání disciplinárního přečinu surové hry,“ vysvětluje Baček.

V tomto případě fotbalové řády praví, že za určitých okolností může hráč za surovou hru dostat zákaz činnosti až na rok a půl a pokutu až čtvrt milionu korun.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme