Do finále Evropské ligy se probojovali hráči Sevilly a Liverpoolu

Finále letošní fotbalové Evropské ligy si zahrají výběry Sevilly a Liverpoolu. Rozhodly o tom dnešní semifinálové duely, ve kterých Sevilla doma porazila ukrajinský Šachtar 3:1, zatímco Liverpool zdolal Villarreal v poměru 3:0 a zamezil tak čiště španělskému finále. To se odehraje 18. května v Basileji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Šachtaru dnes podlehli Seville

Fotbalisté Šachtaru dnes podlehli Seville | Zdroj: Reuters

Úvodní zápas mezi Sevillou a Šachtarem skončil remízou 2:2 a čtyři branky padly i v dnešním duelu, který se hrál na hřišti španělského celku.

Sevilla zaznamenala první gól poté, co se již v 9. minutě prosadil Gameiro, který využil zaváhání Šachtaru v rozehrávce.

Ukrajinský tým však dokázal krátce před koncem prvního poločasu vyrovnat, když Eduardo s přehledem zužitkoval ideální přihrávku Marlose.

Španělé se do vedení vrátili nedlouho po přestávce. A opět to byl Gameiro, kdo udělal svým uměním radost domácím fanouškům.

V 60. minutě pak třetí gól Sevilly přidal Mariano, který krásnou střelou upravil na 3:1.

Ve zbývajících minutách se již hráči Šachtaru na zvrat nezmohli, takže díky domácí výhře 3:1 do finále postupuje Sevilla.

Finále Ligy mistrů bude madridským derby. Real postoupil přes Manchester City

Číst článek

Třemi góly se dnes prezentoval i anglický Liverpool, který proti Villarrealu musel dotahoval jednogólovou prohru z úvodního zápasu.

Liverpoolští začali poroti hráčům španělského celku dobře, protože se již v 7. minutě dostali po vlastním gólu Soriana do šťastného vedení.

O tom, že se dnešní zápas mezi Liverpoolem a Villarrealem nebude prodlužovat, rozhodl v 63. minutě Sturridge, který zblízka propálil hostujícího gólmana.

V 71. minutě pak přišla pro Villarreal další komplikace, když se nechal vykartovat Ruiz. Přesto Španělé stále živili šance na postup, protože jim k postupu stále stačilo jednou skórovat.

K tomu však nedošlo, Liverpool naopak přidal díky Lallanovi další gól a může se těšit na další velké finále.

Odvetná utkání semifinále fotbalové Evropské ligy:

Sevilla - Šachtar Doněck 3:1 (1:1)
Branky: 9. a 47. Gameiro, 59. Mariano - 44. Eduardo. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). Diváci: 41.286. První zápas: 2:2, postoupila Sevilla.

Liverpool FC - Villarreal CF 3:0 (1:0)
Branky: 7. vlastní Soriano, 63. Sturridge, 81. Lallana. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.). ČK: 71. Ruiz (Villarreal). Diváci: 43.000. První zápas: 0:1, postoupil Liverpool.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme