Berdych na turnaji v Madridu končí, hladce podlehl Murraymu

Britského tenistu Andy Murrayho nezastavil v cestě za obhajobou titulu na turnaji v Madridu ani Tomáš Berdych. V souboji dvou hráčů první světové desítky ve čtvrtfinále jasně vyhrál Skot. Utkání trvalo hodinu a čtvrt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na Murrayho nestačil

Tomáš Berdych na Murrayho nestačil | Zdroj: Reuters

Světová dvojka byla ve čtvrtfinálovém souboji téměř bezchybná. Andy Murray sice trefil jen polovinu prvních podání, ale když se mu povedla, vyhrál 92 procent následujících výměn. Pomohl si i čtyřmi esy a zápas trval pouhých 76 minut.

Tomáš Berdych na Skota nenašel recept. Murray rychle vedl 3:0, výměny od základní čáry často zpestřoval krátkými balonky těsně za síť, na které Berdych nestačil.

Po prohraném prvním setu se rodák z Valašského Meziříčí držel do stavu 2:2. Pak si znovu přišel o podání a začal na kurtu působit rezignovaně. Ve druhém setu získal při Britově podání jediný míček a prohrál 3:6 a 2:6. Ztratil tak osmé ze čtrnácti vzájemných utkání.

Andy Murray, který v Madridu obhajuje loňský titul, se pohodlně dostal do svého třetího semifinále v sezoně. Narazí v něm na Rafaela Nadala, kterého vloni porazil ve finále. Španěl ale bude toužit vzít si největší domácí titul zpět, v Madridu triumfoval už čtyřikrát.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):
Muži (dotace 5 719 660 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Murray (2-Brit.) - Berdych (8-ČR) 6:3, 6:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme