Speciální policejní tým Výhra zadržel za necelý rok tisíc nelegálních automatů

Na tisíc nelegálně užívaných výherních technických zařízení, z toho 600 kvízomatů, bylo zajištěno specializovaným policejním týmem Výhra, který vznikl v červenci loňského roku. Policisté také zajistili asi 2 miliony korun v hotovosti a 2 miliony korun z bankovních účtů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chomutovští strážnici našli při kontrole heren 14 kvízomatů

Chomutovští strážnici našli při kontrole heren 14 kvízomatů | Foto: Jan Beneš

Policisté od doby působení specializovaného týmu Výhra prověřují stovky provozoven výherních automatů.

„Kontroly provádíme v součinnosti s příslušnými složkami státního dozoru nad loteriemi a hrami v působnosti ministerstva financí,“ uvedla na webu policie mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Nejrozsáhlejší akce v rámci činnosti týmu Výhra byla realizována v červenci loňského roku v Jihočeském kraji.

„V Českých Budějovicích v průběhu devíti hodin 150 policistů zajistilo celkem 156 kvízomatů a bezmála jeden milion korun v hotovosti, který souvisel s provozem těchto zařízení,“ přiblížila mluvčí.

Vedení policie podle ní vnímá problematiku herních automatů jako velký problém, který na sebe váže různé druhy kriminality. „Proto policisté v těchto kontrolách budou i nadále pokračovat,“ dodala.

Kvízomat je technické herní zařízení, které provozovatel deklaruje jako vědomostní kvíz. Provozovatel tedy tvrdí, že kvízomat nesplňuje definici dle loterijního zákona a jeho provozování nepodléhá žádnému povolovacímu zařízení.

„Takovou snahu o obcházení zákona policie, ve shodě s ostatními orgány státního dozoru odmítá. Opírá se přitom i o odborné stanovisko ministerstva financí,“ uvedla mluvčí.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme