Ruští olympijští vítězové ze Soči prý brali steroidy. Nespolehlivý zdroj, reagoval ministr

Čtyři ruští olympijští vítězové z her v Soči 2014 údajně užívali anabolické steroidy. V upoutávce na dokument televize CBS, který se bude vysílat v neděli, to tvrdí bývalý činovník ruské antidopingové agentury Vitalij Stěpanov. Ruský ministr sportu Vitalij Mutko označil jeho slova za spekulace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Doping (ilustrační foto)

Doping (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

Stěpanov, jenž nyní žije v USA, uvedl, že mu o dopingu ruských sportovců řekl bývalý ředitel moskevské antidopingové laboratoře Grigorij Rodčenkov. Ten měl podle něho důkazy o tom, že domácí reprezentanti na hrách v Soči užívali zakázané látky.

Mutko v reakci prohlásil, že všechna Stěpanovova tvrzení jsou založena na pouhých spekulacích.

„Ruskému sportu to ubližuje, ale bude to pokračovat ještě dlouho. Stěpanov opět vytáhl svoje téma a všichni ho budou nadšeně poslouchat,“ citovala ho agentura TASS.

Mutko připomněl, že dopingové zkoušky na olympiádě neprovádělo Rusko. Podle něj jsou dopingová obvinění součástí protiruské kampaně před olympiádou v brazilském Riu.

Světová antidopingová agentura WADA uvedla, že do odvysílání pořadu CBS nebude případ komentovat. Kvůli systematickému porušování antidopingového kodexu byli loni v listopadu z mezinárodních soutěží vyloučeni ruští atleti.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme