Ruka mě už de facto neomezuje, říká o své nedávné zlomenině cyklista Kulhavý

Olympijský vítěz v cross country na horských kolech Jaroslav Kulhavý si vyzkoušel předolympijskou formu v okolí Lipníka nad Bečvou. V terénech Moravské brány se tam jelo mistrovství České republiky v bikerském maratonu. Zvítězil Pavel Boudný před Kristiánem Hynkem. Na třetím místě pak dojel olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, který v cíli na hradě Helfštýně promluvil i o své nedávné zlomenině ruky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Jaroslav Kulhavý

Cyklista Jaroslav Kulhavý | Zdroj: ČTK

V závodě mistrovství České republiky jste si dojel pro třetí pozici. Jaká je vaše spokojenost s bronzem?

S bronzem asi ani taková ne, ale spíš s tím výkonem, který byl podle mě poměrně dobrý. Ať už fyzicky, tak i ruka po té zlomenině byla super. De facto mě dneska neomezovala, protože to nebylo moc technické. Jenom škoda, že jsem ke konci chytl křeče, které mívám tak jednou do roka, takže tam jsem věděl, že to bude problém. Nakonec se to ukázalo, takže můžu být rád, že jsem dojel třetí.

Přehrát

00:00 / 00:00

S cyklistou Jaroslavem Kulhavým po závodě MČR mluvil reportér ČRo Tomáš Minarčík

Značí křeče o tom, že vaše fyzička ještě není na té nejvyšší úrovni?

Asi ne, ale nevím, čím to je. Křeče nemívám skoro vůbec, takže těžko říct. Možná je to tím chybějícím tréninkem. Přece jenom jsem dlouho nezávodil. Do teď jsem jenom trénoval, takže to možná bylo tím.

Jaké to bylo na trati? Je tam několik míst, kde se jede po úzké cestě podél potoka. Tam to bylo v pohodě?

Bylo to v pohodě. Místa tam samozřejmě bylo strašně málo a bylo to trošku nebezpečné, kdyby tam člověk chytnul řídítkem, tak by skončil v potoce. Myslím si ale, že to šlo projít pěšky, takže každý měl na výběr.

Nejdůležitější je ale vaše ruka. Jak to s ní vypadá?

Bylo to dobré. Měl jsem tam pár okamžiků, kdy jsem trefil nějaký kámen a trošku mě v tom potahalo, ale myslím si, že to bylo bez omezení, takže to bylo super a doufám, že příští týden to bude ještě lepší.

Budete mít nějakou speciální dlahu?

Ano. Tohle je zatím standardka, ale budu mít potom nějakou odlehčenou. Přece jenom je ale potřeba, abych si s tím něco neudělal, pokud by došlo k nějakému pádu. Budu tedy mít nějakou karbonovou dlahu, abych to měl zpevněné.

Tomáš Minarčík, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme