České veslaře na ME v Německu trápil vítr. Bylo to šílené, říká Topinková Knapková

Na vítr jsou veslaři zvyklí a počítají s ním. Na závěr mistrovství Evropy v Brandenbrurgu ale foukalo tak, že to zaskočilo i zkušené závodníky. Olympijská vítězka Mirka Topinková Knapková skončila ve finále poslední a byla ráda, že už je v cíli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veslařka Mirka Topinková Knapková

Veslařka Mirka Topinková Knapková | Zdroj: ČTK

„Byly takové vlny, že jsem se spíš soustředila na to, abych se udržela na lodi a abych se udržela v dráze, protože mě to sfoukávalo do vedlejší dráhy, takže to byl celkem boj. Nic takového jsem ještě nezažila,“ přiznala Mirka Topinková Knapková, která obdivovala soupeřky, že dokázaly v podobných podmínkách jet.

Vítr a vlny kývaly s veslaři ze strany na stranu a chvílemi to vypadalo, že ti se spíš snaží udržet rovnováhu než závodit.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými reprezentanty na ME ve veslování mluvil reportér ČRo Mirko Vasić

„Ten vítr šel hodně z boku a dostala jsem dvě, tři vlny, které mě úplně zastavily. Šly mi přes záda a bylo to fakt šílené,“ vysvětlovala česká veslařka.

S počasím bojoval i Ondřej Synek, který ale nakonec získal bronz. Po finále - také kvůli zklamání z vlastní formy - pak jen ironicky poznamenal.

„Úplně skvělé, jsem nadšený a vůbec nefouká. Mám teď ruku v takovém stavu, že bych si jí mohl uříznout. Asi by to pro mě bylo lepší, protože je ztvrdlá a ztuhlá, jak jsem jel celý závod jednou rukou,“ masíroval si elitní skifař namoženou ruku.

Zároveň ale přiznal, že za normálních povětrnostních podmínek by při svém prvním startu v sezóně možná ani medaili neměl. Bronz získal ve větru a vlnách také dvojskif Kristýna Fleissnerová - Lenka Antošová, která si ale na boj s počasím vlastně nestěžovala.

„Asi jsme dneska měly štěstí. Tohle počasí je neregulérní, ale zvládly jsme to lépe než ostatní,“ prohlásila Lenka Antošová.

Vítězné posádky v několika disciplínách většinou ostatním soupeřům výrazně ujely, a ukázalo se, že někomu prostě náročné podmínky sedí. A dokáže se s nimi technicky lépe vyrovnat…

„Vítr fouká hodně, ale myslím, že jsme na tom technicky docela dobře, takže věřím, že jiné posádky s tím májí velké problémy. My jsme tedy měli v prvním kiláku také problémy, ale takový je sport,“ konstatoval Jakub Podrazil, který spolu s Lukášem Helešicem ale zůstal po těsném dojezdu ve finále dvojek bez kormidelníka bez medaile - na čtvrtém místě.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme