Sázkové kanceláře mají žně. Během MS v hokeji prosází lidé až miliardu korun

Mistrovství světa v hokeji netáhne jen sportovní fanoušky, ale i sázkaře. Ti podle odhadů během šampionátu v Rusku prosázejí až miliardu korun. Pro sázkové kanceláře patří mistrovství v hokeji mezi tři největší sportovní události letošního roku.

Od MS v hokeji očekávají sázkové kanceláře rekordní zisky. Češi jsou prý velcí sázkaři, alespoň co se týká sportovních zápasů. Na hokej tak teď sází i sváteční sázkaři. A i díky nim mají kanceláře velká očekávání.

„Očekáváme, že mistrovství bude rekordní. Odhadujeme nárůst zhruba o 20 %. Celkový objem sázek by se u nás mohl vyšplhat na 420 milionů korun,“ tvrdí Petr Šrain, mluvčí společnosti Fortuna.

Čtěte také

Výjimkou nejsou tipy v hodnotě 50 tisíc korun

Podobné číslo odhaduje i Tipsport, jednička na trhu. „Jenom u naší sázkové kanceláře očekáváme sázky v souvislosti se šampionátem okolo 500 milionů korun, tedy asi půl miliardy za celou dobu mistrovství,“ uvádí mluvčí této společnosti Lubomír Ježek. „Je ale třeba si uvědomit, že sázejí statisíce lidí, takže na jednotlivé sázky jsou to řádově stokoruny,“ dodává.

Čeští hokejisté během tréninku na mistrovství světa v Rusku

Lidé sázejí různé částky – od desetikorun až po desítky tisíc. V sázkových kancelářích tak teď nejsou výjimkou ani tipy v hodnotě třeba 50 tisíc korun na vítězství Čechů na světovém šampionátu i v jednotlivých zápasech.

Doby, kdy fanoušci přicházeli do kamenných poboček, debatovali tam o výsledcích a sázeli peníze, jsou nenávratně pryč. V současné době jednoznačně vedou sázky přes internet, tablet nebo třeba mobil. Takový způsob nabízí téměř všechny tuzemské společnosti.

autor: bkl
Spustit audio