Bývalá šéfka památkové péče na Hradě prý čelila šikaně. Ovčáček to odmítá

Bývalá ředitelka Odboru památkové péče Správy Pražského hradu Ivana Kyzourová tvrdí, že čelila před výpovědí šikaně ze strany svého šéfa. Navíc nedostala žádné vysvětlení, proč musela funkci opustit. Prezidentská kancelář ale jakékoliv pochybení odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitelka Odboru památkové péče Správy Pražského hradu PhDr. Ivana Kyzourová vedla rekonstrukci Belvedéru.

Ředitelka Odboru památkové péče Správy Pražského hradu PhDr. Ivana Kyzourová vedla rekonstrukci Belvedéru. | Foto: Filip Jandourek

Kyzourová Českému rozhlasu řekla, že o výpovědi tušila zhruba rok, protože její nadřízený jí to dával najevo například v e-mailové korespondenci.

„Byl to psychologický nátlak, nátlak formou finančních postihů, a nehovořila bych o šikaně, kdybych věděla, že tam to pochybení bylo, kdybych měla nějaký papír, že něco bylo špatně, ale já ho nemám,“ popsala.

Kyzourová dostala výpověď 1. dubna. Hrad však pochybení odmítá a nechce případ komentovat.

„Spekulace nejsou důvodem k tomu, abych poskytoval nějaký komentář. Pokud se jedná o památkovou péči a její zajištění, vše na Hradě funguje tak, jak má,“ reagoval mluvčí prezidentské kanceláře Jiří Ovčáček.

Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme