Svět knihy Praha 2016 další příležitostí pro digitální rádio DAB+

10. květen 2016

Digital Audio Broadcasting (DAB) začal v České republice vysílat již v roce 2011 a dnes pokrývá zhruba polovinu obyvatel.

Míříte na 22. mezinárodní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2016? I zde budete mít možnost se seznámit s tím, jaké výhody přináší digitální rozhlas DAB+. Veletrh se koná od 12. do 15. května na výstavišti Praha Holešovice. Otevřeno bude od čtvrtka do soboty v čase 9:30 až 19:00 a v neděli od 9:30 do 16:00 hodin. Prezentaci Českého rozhlasu a prodejny Radioservis najdete ve stánku L 824. K vidění budou rozhlasové DAB přijímače značky TechniSat a dozvíte se i podrobnosti o vysílání digitálního rozhlasu v České republice.

Digital Audio Broadcasting (DAB) začal v České republice vysílat již v roce 2011 a dnes pokrývá zhruba polovinu obyvatel. Posluchači mohou naladit více než třicet rozhlasových stanic, mimo jiné i všechny okruhy Českého rozhlasu. Technologii v současné době provozují u nás tři operátoři – České Radiokomunikaci, RTI cz a Teleko. Vlastní multiplex má Český rozhlas prozatím v Praze na Žižkovském vysílači (kanál 12C, výkon 20 kW). Bližší informace o DAB rádiu najdete na našem webu v záložce O digitalizaci.

autor: lukpo
Spustit audio