Vězňům v Belgii kvůli stávce dozorců chybí drogy. Nesmí k nim totiž návštěvy

Vězni v Belgii mají kvůli stávce dozorců nedostatek drog. Nemohou k nim totiž návštěvy. Touto cestou se přitom k uvězněným drogy dostávají nejčastěji. Podle odborníků mají čím dál větší abstinenční příznaky a hrozí mezi nimi nepokoje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostnatý drát (ilustr. foto)

Ostnatý drát (ilustr. foto) | Zdroj: Fotobanka Pixabay | CC0 1.0

Dozorci ve věznicích ve valonské části Belgie už dva týdny stávkují kvůli plánovaným úsporným opatřením. Za vězni proto nemůžou chodit vůbec žádné návštěvy, takže se k nim nemůžou dostat ani drogy.

Jeden ze zaměstnanců věznice ve městě Andenne tvrdí, že se vězni každou chvíli stanou kvůli abstinenčním příznakům naprosto nezvladatelní:

Přehrát

00:00 / 00:00

O problému belgických vězňů s drogami mluvil zpravodaj ČRo v Belgii Ondřej Houska

„Vězeň se stane úplně nezvladatelným, stejně jako jakýkoliv jiný člověk s abstinenčními příznaky. Nedá se s ním rozumně mluvit, ani zvládnout jeho sílu. Nevím, jak to zvládneme."

Rozšířená konzumace drog v belgických věznicích je dobře známým problémem.

Dozorci stávkují již dva týdny. Konec stávky je zatím v nedohlednu. Stávkují kvůli plánovaným úsporným opatřením, které chce zavést ministerstvo spravedlnosti.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme