Slovensko na MS ztratilo zápas s Běloruskem. Švýcaři si výhru nad Lotyši vzít nenechali

Slovenští hokejisté nedokázali napravit včerejší zaváhání proti Německu, když dnes ztratili dobře rozehraný duel proti Bělorusku a prohráli 2:4. V souběžně hraném utkání pak v dramatickém boji zvítězilo Švýcarsko, které v přestřelce udolalo Lotyšsko v poměru 5:4 a zvýšilo tak své šance na postup ze skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovensko dnes nestačilo na Bělorusko

Slovensko dnes nestačilo na Bělorusko | Zdroj: ČTK

První třetina zápasu mezi Slovenskem a Běloruskem skončila bez branek. Bělorusům přitom ke skórování nepomohla ani přesilovka pěti proti třem.

Dvojnásobnou přesilovku si na začátku druhé třetiny vyzkoušeli i Slováci, kteří na rozdíl od svých soupeřů tuto výhodu využili a zásluhou obránce Andreje Sekery otevřeli skóre zápasu.

Povedenou prostřední třetinu zakončili Slováci dalším gólem poté, co Tomáš Jurčo, jenž stejně jako střelec první branky působí v NHL, ideálně tečoval střelu Juraje Mikuše a zvýšil na 2:0.

Ani dvougólový náskok však Slovákům nestačil k tomu, aby dnes získali body. Ve třetí třetině totiž Bělorusové zabrali a čtyřmi góly zcela otočili vývoj utkání.

Proti Norům bude chytat Furch, Židlického trenéři do Moskvy nepovolají

Číst článek

Obrat ve 43. minutě nastartoval Kiril Gotovec, na kterého ve 49. minutě po chybě Martina Réwaye navázal Artur Gavrus. Zkázu Slovenska posléze v 55. minutě dokonal po brejku Andrej Stěpanov.

To ale nebylo ze strany Bělorusů vše, protože krátce poté na konečných 4:2 upravil naturalizovaný Kanaďan Charles Linglet.

Bělorusové po výhře nad Slováky slaví první tři body na turnaji, zatímco Slovensku se komplikuje cesta za postupem do play-off.

Podobný obrat jako Bělorusům se dnes málem podařil i Lotyšům. Hráči pobaltského týmu ale nakonec nezvládli závěr zápasu se Švýcarskem, kterému podlehli 4:5.

Hráči helvetského kříže přitom díky podvedenému vstupu do druhé třetiny vedli už 3:0 a zdálo se, že mají utkání pod kontrolou. Na švýcarské góly, které v rozmezí 24.-29. minuty obstarali Niederreiter a Hofmann, však dokázali Lotyši bleskově zareagovat a ještě do konce druhé dvacetiminutovky vyrovnali na 3:3.

Gólová přestřelka následně pokračovala i ve třetí třetině, kdy na další švýcarský gól ze 46. minuty dokázal okamžitě reagovat Aleksejs Širokovs.

Zápas ale nakonec do prodloužení nedospěl, protože Erik Blum přesnou střelou od modré zajistil Švýcarům první tříbodové vítězství na turnaji.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:

Skupina A - Moskva:
Švýcarsko - Lotyšsko 5:4 (0:0, 3:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Niederreiter (Andrighetto, Diaz), 27. Niederreiter (Du Bois, Diaz), 29. Hofmann (Andrighetto, Schappi), 46. Andrighetto (Geering), 59. Blum - 34. M. Redlihs (Sotnieks, Cibulskis), 38. M. Redlihs (Sotnieks, Cibulskis), 39. Keninš, 47. Širokovs (Galvinš, Daugavinš). Rozhodčí: Mayer (USA), Sidorenko (Běl.) - Lederer (ČR), Nieminen (Fin.). Vyloučení: 5:6, navíc Džerinš (Lot.) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5692.

Skupina B - Petrohrad:
Slovensko - Bělorusko 2:4 (0:0, 2:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 21. Sekera (Réway, Daňo), 37. Jurčo (Mikuš, L. Hudáček) - 43. Gotovec (Lisovec), 49. Gavrus (Gotovec, Kovyršin), 55. Stěpanov (Lisovec), 58. Linglet (Platt, Lisovec). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Rantala - Suominen (oba Fin.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 3172.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme