Projekt Karel je King vyvrcholí v sobotu na Letné. Součástí party bude i lasershow

Projekt Českého rozhlasu Karel je King vyvrcholí v sobotu na pražské Letné. Největší jména české hudební a výtvarné alternativní scény tam společně s diváky oslaví Karlovy 700. narozeniny. Celá party začne v 16 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel je King! Narozeninová párty.

Karel je King! Narozeninová párty. | Foto: Jakub Šolín

První sobotní kapela, dvojice VR/Nobody, se poznala přes sociální síť Twitter a hned její debutové album mělo v roce 2015 úspěch u kritiky.

Jde o jednu ze šesti hudebních formací, které zahrají na Karlově party. Jako druhá vystoupí zpěvačka, která si říká Never Sol.

Tam, kde byl Stalinův pomník, bude podium. Zóna zasvěcená přes den skateboardu bude přístupná všem bez omezení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Součástí narozeninové party na pražské Letné, která v sobotu ukončí rozhlasový projekt Karel je King, bude i laserová show a 40 metrů široké promítací plátno. Více Radek Kříž

„Stalin bude přístupný návštěvníkům tak, jak ho znají. Nejsou tam žádná bezpečnostní opatření, netvoříme tam nějaké bariéry nebo mantinely,“ říká kreativní producentka Českého rozhlasu Markéta Kaňková.

Pod soklem bývalého Stalinova pomníku bude viset 40 metrů dlouhé plátno. Tři projektory na něj budou v průběhu večera promítat práce předních českých výtvarníků. Tato část programu se jmenuje Tag tool jam.

„Jedná se o klasický wacom tablet, to znamená o dotykové zařízení, které využívá pro zápis digitální pero. K tabletu je přidělán nástroj, kterým se dá ovládat barva, tloušťka štětce, průhlednost a tak dále, to znamená, ilustrátor využívá obě dvě ruce, je to poměrně dynamický nástroj a takové budeme mít na Stalinovi tři. Skupina pozvaných ilustrátorů bude ztvárňovat témata okolo Karla,“ vysvětluje autor Jakub Pešek z kreativního spolku Lunchmeat.

Ve 22 hodin pak začne laserová show. „Celá party vyvrcholí světelným ‚bonbonkem‘, protože se nám podařilo navázat spolupráci s festivalem světla Signal, který připravil laserovou show speciálně pro tuto příležitost,“ dodává Markéta Kaňková.

Narozeninová party k 700. výročí narození Karla IV. skončí na pražské Letné o půlnoci.

Karel IV. | Foto: Michal Jindra

Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme