Palát vstřelil vítězný gól, Tampa vede v sérii s Pittsburghem 1:0

Tampa Bay se ve finále Východní konference ujala vedení 1:0 na zápasy, když porazila Pittsburgh Penguins 3:1. Vítězný gól vstřelil český hráč Ondřej Palát, který si v utkání připsal ještě jednu asistenci. Bohužel pro Lightning se už ve třinácté minutě zranil brankář Ben Bishop a zápas nedohrál ani Tyler Johnson.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Ondřej Palát (uprostřed) se raduje po svém gólu do sítě Washingtonu

Český útočník Ondřej Palát (uprostřed) se raduje po svém gólu do sítě Washingtonu | Zdroj: Reuters

Bishop si poranil koleno a museli jej odnést na nosítkách. Trenér Tampy Bay doufá, že zranění nebude vážného charakteru. V brance Bishopa zastoupil Andrej Vasilevskij, který inkasoval pouze jednou v závěru druhé části.

„Zranění jsou součástí hry a nikdy nevíte, co se hráčům může stát. Je to hokej a problémy mají i ostatní týmy. Ben byl na kontrole, první vyšetření nic závažnějšího neodhalilo. Určitě ho to hodně bolí, ale rentgen neukázal žádné strukturální poškození, to je pro nás velká úleva," řekl trenér Tampy Jon Cooper.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český útočník Ondřej Palát vstřelil vítěznou branku Tampy Bay.

Na úvod překonal brankáře Penguins Matta Murrayho bekhendovým blafákem útočník Alex Killorn v 19. minutě a ve 23. minutě využil početní převahy český útočník Ondřej Palát. V zápase také dostal dvě minuty za to, že narazil Briana Dumoulina na mantinel. Obránce Pittsburghu utkání nedohrál.

„Soupeř dobře bránil, blokoval střely, přesto si myslím, že jsme si vytvořili spoustu šancí. Ale musíme najít způsob, jak je proměnit,“ prohodil trenér Pittsburghu Mike Sullivan, jak uvedl web nhl.com.

Do tříbrankového vedení se hráči Lihtnings dostali ve 39. minutě díky trefě Jonathana Drouina, kterému nahrával Palát. Pittsburghu se podařilo skórovat po 40 vteřinách, v přesilovce se trefil Patric Hönrqvist, kterému nahrával Sidney Crosby.

Palát byl vyhlášen první hvězdou utkání. Tampa Bay zvládla duel na soupeřově půdě a ujala se vedení v sérii 1:0. Další utkání se odehraje v noci z pondělí na úterý opět na ledě Penguins.

Semifinále play off NHL:
Východní konference - 1. zápas:
Pittsburgh - Tampa Bay 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky: 40. Hörnqvist - 19. Killorn, 23. Palát, 39. Drouin (Palát). Střely na branku: 35:20. Diváci: 18.554. Hvězdy zápasu: 1. Palát, 2. Drouin (oba Tampa Bay), 3. Hörnqvist (Pittsburgh).

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme