Judista Ježek získal v Almaty stříbro a vybojoval postup na olympiádu

Český judista Jaromír Ježek získal stříbrnou medaili na Grand Prix v Almaty a zajistil si účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro ve váze do 73 kg. Doplní tak již jisté postupující Lukáše Krpálka a Pavla Petřikova. Zřejmě se naopak nedostane na Michala Horáka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Jaromír Ježek

Judista Jaromír Ježek | Zdroj: ČTK

Devětadvacetiletý Ježek bude startovat už na třetích hrách po Pekingu 2008 a Londýně 2012. V Riu se chystá ukončit kariéru, ale dlouho se zdálo, že se do Brazílie nepodívá.

Vinou opakovaných zdravotních problémů totiž přišel o důležité turnaje a v posledních týdnech se mu nedařilo připsat si větší počet bodů kvůli výpadkům v úvodních kolech.

Vše si vynahradil v úplně posledním kvalifikačním turnaji, ve kterém mu postup mohla přinést jen medaile. A to se mu povedlo.

V Almaty vyhrál čtyři souboje, v semifinále dokonce jasně přemohl světovou trojku Gruzínce Nugzariho Tatalašviliho, proti němuž získal juko, wazari a nakonec i ipon.

Až ve finále nestačil na dalšího Gruzínce Lašu Šavdatuašviliho. Olympijský šampion z Londýna přešel minutu a půl před koncem do páky a donutil Ježka vzdát se, než aby riskoval zlomeninu ruky.

Za stříbro si Ježek připsal do žebříčku 180 bodů. Na OH postoupí na základě kontinentální kvóty. Pokud by ve finále v Almaty uspěl, mohl mít jistou přímou účast a uvolnil by další místo pro jiného českého reprezentanta Horáka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme