Lafata dal Jihlavě pět gólů. Tohle se povede jednou za život, zaří král střelců

Útočník Sparty David Lafata jako první český fotbalista dal v jednom utkání 5 gólů. Díky tomu v posledním kole soutěže předstihl plzeňského Michala Ďuriše a znovu se stal nejlepším střelcem ligy. Poslední ze všech svých gólů dal přitom tradiční hrotový hráč netradičně z poloviny hřiště.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata

David Lafata | Foto: Filip Jandourek

„Tohle se povede asi jednou za život. Někdy se můžete snažit, jak chcete, a góla nedáte. Dneska tam spadlo všechno, do čeho jsem kopl,“ spokojeně hodnotil zápas s Jihlavou obhájce titulu krále střelců David Lafata.

Ve dvanácté minutě se trefil hlavou, o sedm minut později hrudí, po poločasové přestávce dokonal hattrick placírkou, čtvrtý gól zaznamenal z přímého kopu a své galapředstavení zakončil gólem z poloviny hřiště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lafata obhájil titul krále střelců díky pětigólovému představení proti Jihlavě

„Góly můžu dávat díky spoluhráčům a v Jablonci i tady jsem měl perfektní spoluhráče,“ nezapomněl na kolegy 20gólový střelec, který v uplynulé sezoně překonal brankáře snad každou částí těla.

Před zápasem ztrácel na Michal Ďuriše v čele tabulky střelců jedinou branku, musel se tedy dvakrát prosadit, aby titul obhájil. „Chtěl jsem dát co nejvíc gólů. Kluci mi to pořád připomínali, že udělají vše, aby se to povedlo, nakonec to vyšlo takhle,“ zářil rekordman české soupeře.

Domluvené to nebylo, říká kapitán Příbrami Zápotočný. Záchranu slavit nebude

Číst článek

Jednu z branek dal z přímého kopu, k těm se přitom moc často nestaví. Standardní situace zahrává Bořek Dočkal. „Já bych se k nim i stavěl, ale moc jsme jich v sezoně nekopali. Dnes tam jeden byl a Bořek už nebyl na hřišti,“ vysvětluje.

Z gólového představení naopak vůbec nebyl nadšený trenér Vysočiny Jihlava Michal Hipp. „Když víme, že budou soupeři hrát na něj, a on dá pět gólů, je to víc než na zamyšlení. Kdybych byl na place, trápilo by mě to,“ řekl po utkání bývalý obránce, jehož taktika defenzivní části hry na Letné selhala.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme