Oslavu 700. narozenin měl Karel IV. na pražské Letné. Nechyběla hudba ani lasery

Narozeninová party pro Karla IV. na pražské Letné ukončila několikaměsíční projekt Českého rozhlasu pod názvem Karel je King. Nechyběly na ní stovky návštěvníků, elektronická hudební špička ani laserová show.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Narozeninová party Karla IV. na pražské Letné

Narozeninová party Karla IV. na pražské Letné | Foto: Jiří Šeda

Ve čtyři hodiny odpoledne začal hrát objev Radia Wave - dvojice VR/NOBODY. V tu chvíli už bylo pod bývalým Stalinovým pomníkem několik stovek diváků.

„Dneska ji slyším poprvé, ale zaujala mě a chystám se, že si ji půjdu poslechnout blíž. Přišel jsem ale na Never Sol,“ řekl Roman, jeden z přítomných diváků.

„Líbí se nám tu hodně. Je to tu skvělé, dobrá hudba,“ zhodnotil Tomáš, který na narozeninovou party přišel neplánovaně.

V půl deváté začala kreslířská světelná show. Čeští výtvarníci malovali na tablety světelnými fixy. „Mají tam také možnost ty obrázky, které vznikají na místě, rozpohybovat,“ vysvětlila kreativní producentka Českého rozhlasu Markéta Kaňková.

Přehrát

00:00 / 00:00

700. narozeniny Karla IV. slavil na pražské Letné i Radek Kříž

„Jde o to, že kresby, které malují na tablet, jsou v tu chvíli promítány skrze projektory na projekční plátno. V našem případě je to ta velká kamenná stěna pod kyvadlem, někdejším Stalinovým pomníkem,“ dodala.

V deset hodin večer se pomocí laserových paprsků propojila a rozzářila místa, která jsou v Praze spojená s Karlem IV. jako stavitelem. Narozeninová party skončila kolem půlnoci.

Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme