Vedení fotbalové Plzně udělilo hráčům za výkon na Slavii pokutu

Vedení fotbalové Viktorie Plzeň udělilo hráčům za debakl 0:5 v sobotním závěrečném 30. kole první ligy na půdě Slavie pokutu rovnající se vyplacené prémii za mistrovský titul. Tým přijde o několik milionů korun. Hráče navíc čekají na startu letní přípravy individuální pohovory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obhájci mistrovského titulu přijdou o veškeré prémie

Obhájci mistrovského titulu přijdou o veškeré prémie | Zdroj: ČTK

Plzeň v 27. kole oslavila obhajobu titulu a šestnáctým ligovým vítězstvím za sebou překonala historický rekord soutěže, poslední tři kola ale prohrála. V Mladé Boleslavi 0:2, s Jabloncem 1:2 a na Slavii 0:5.

„Nechci snižovat výjimečnou sezonu, o kterou se především hráči zasloužili. Jejich výkony do 27. kola byly skvělé stejně jako šestnáctizápasová vítězná série. O to více se však nechci smířit s tím, jak jsme v závěru ročníku tento triumf pošlapali a zanechali na jinak krásné sezoně velmi hořkou pachuť,“ uvedl v prohlášení generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Plzeň na Slavii utrpěla nejtěžší prohru od dubna 2006, kdy podlehla 0:6 Ostravě. „Hráčům jsem ihned po zápasu v kabině sdělil, že jim bude udělena pokuta rovnající se již vyplacené týmové prémii za zisk titulu. V součtu tak tým přijde o několik milionů korun,“ řekl Šádek.

Poté přijdou další kroky. „Po návratu hráčů do přípravy budou následovat individuální pohovory směrem k tomu, jak chtějí prezentovat a hájit jméno Viktorie Plzeň. Pokud někdo z hráčů necítí odpovědnost vůči jménu klubu, jeho pozici na fotbalové mapě Česka a především pak vůči skvělým fanouškům, nemá v kádru Viktorie co dělat,“ řekl Šádek.

„V návaznosti na přijatá opatření se bude závěrem sezony v nejbližších dnech zabývat nejvyšší vedení klubu v čele s majitelem (Tomášem Paclíkem), aby projednalo možné další kroky. Partnerům i fanouškům klubu se nezbývá než omluvit a doufat, že nám přes tento zážitek budou fandit v Doosan Areně i na startu sezony následující,“ doplnil Šádek.

Plzeň se vzpamatovává z debaklu na Slavii. Musíme si sáhnout do svědomí, nabádá Kolář

Číst článek

Sobotní ostudný výkon ho mrzí hlavně kvůli fanouškům. Západočeši měli nejvyšší návštěvnost v lize s průměrem 10 620 diváků na utkání.

„Přestože je každá porážka bolestná, po zápasech v Mladé Boleslavi i doma s Jabloncem jsme se mohli přes nulový bodový zisk podívat našim fanouškům do očí. Výkon i výsledek v Edenu ale byly nedůstojné Viktorii, nedůstojné úřadujícím šampionům. Především však byly políčkem fanouškům, kteří ještě dva týdny zpět mohli být na tým hrdí,“ uvedl Šádek.

Připustil, že se na týmu podepsaly středeční oslavy převzetí mistrovského poháru. „Je otázkou pro vedení klubu, zda do budoucna neplánovat jakékoliv oficiální akce v jiných termínech a s jiným scénářem. Nicméně stojím si za tím, že slavnostní akce spojená s předáním poháru má smysl právě po posledním domácím zápase. Hráči jsou profesionálové a nutnost přípravy na sobotní zápas jsme jim znovu a znovu opakovali,“ řekl.

„Problém očividně nebyl ve fyzické kondici, ale v naprosté absenci bojovnosti, motivace nebo touhy poprat se o výsledek. Právě na to přitom apeloval trenér, osobně jsem proti svým zvyklostem šel před výkopem do kabiny a zdůrazňoval hráčům důležitost duelu směrem k vyznění sezony i spokojenosti fanoušků. To, jak si to hráči přebrali, pak bylo vidět na hřišti,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme