Ulička slávy pro Rosického. Český záložník zažil v Arsenalu emotivní loučení

Do posledního zápasu nenastoupil, přesto mu aplaudoval celý stadion i spoluhráči. Tomáš Rosický se po deseti letech rozloučil s Arsenalem. Gunners si v posledním kole zajistili druhé místo v konečném pořadí Premier League.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický se rozloučil s Arsenalem

Tomáš Rosický se rozloučil s Arsenalem | Zdroj: Reuters

Hráči Arsenalu se shlukli na půlící čáře, oblékli si dres s číslem 7 a za všeobecného potlesku mezi ně v teplákové soupravě vstoupil jejich bývalý spoluhráč. Tomáš Rosický se naposledy prošel po trávníku stadionu Emirates, v Arsenalu totiž končí.

Před zápasem ho ocenilo i vedení klubu, na památku 10 let mezi „Gunners“ dostal český záložník malý stříbrný kanón.

Během 10 let v Londýně nastupoval i přes častá zranění v průměru ve 24 zápasech za sezonu a mezi fanoušky klubu je velice oblíbený. Loučí se jako služebně druhý nejstarší hráč klubu po Theo Walcottovi.

Jeho působení v Londýně se ale odehrálo v éře, kdy klub kvůli velkým výdajům na nový stadion šetří a prodává své největší hvězdy. I proto Rosický získal jen dvě trofeje za vítězství v FA Cupu a Community Shiled v letech 2014 a 2015.

Zápas Manchesteru United zrušil podezřelý balíček, pyrotechnici ho odpálili

Číst článek

Nejen v Londýně se mluví i o další budoucnosti zkušeného záložníka. Spekuluje se o pokračování kariéry ve Spojených státech, zájem mají kluby ze Spojených arabských emirátů i pražská Sparta, která ho pro velký fotbal vychovala.

35letý fotbalista nebyl jediný, s kým se Arsenal loučil. Do posledního zápasu zasáhl Mikel Arteta, který přijal gratulace k poslednímu gólu při výhře nad Aston Villou 4:0. V příští sezoně nebude dres „Kanonýrů“ oblékat ani Mathieu Flamini.

Hlavní hvězdou zápasu proti Aston Ville byl Oliver Giroud, který vstřelil hattrick a posunul tým na druhé místo v tabulce. Pomohla jim ztráta rivalů z Tottenhamu v Newcastlu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme