Začínají ústní kola maturit. Studenti se také dozví výsledky písemných testů

První studenti jdou dnes k ústním maturitním zkouškám. Jejich termíny mohli ředitelé naplánovat do 10. června. Středoškoláci musí složit státní i školní část maturity.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maturita na gymnáziu v Jindřichově Hradci

Maturita na gymnáziu v Jindřichově Hradci | Foto: Lucie Suchánková Hochmanová | Zdroj: Český rozhlas

Studenti při ústní části státních maturit skládají zkoušky povinně až ze tří předmětů. Kromě nich musí úspěšně dokončit i školní kolo maturit. Tam mají povinně zkoušky až ze čtyř předmětů.

Ještě před začátkem ústních maturit se studenti dozví, jak napsali písemné maturitní testy. Přihlásilo se k nim přes 70 tisíc studentů.

Všichni museli vyplnit didaktický test a napsat slohovou práci z českého jazyka a absolvovat písemnou zkoušku z dalšího předmětu, kterým mohl být cizí jazyk, nebo matematika.

Vzhledem k tomu, že z matematiky bývá při státních maturitách nejvíce propadlých, čím dál více středoškoláků volí cizí jazyk. Tentokrát jich bylo asi 73 procent. Dominuje angličtina, z níž mělo maturovat více než 47 tisíc středoškoláků.

Pavla Lioliasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme