Dačická knihovna otevřela letní čítárnu. Kromě knih půjčuje i piknikové deky

16. květen 2016

Deka rozprostřená pod rozkvetlým stromem, sluníčko a knížka - takovou pohodu si teď mohou užívat návštěvníci městské knihovny v Dačicích. Letní čítárna je tam pro ně otevřená až do konce září.

Městská knihovna má nejen bohatou sbírku knih, ale disponuje také zahradou. Je to díky tomu, že zde dřív bývala mateřská škola. „Budova byla postavená jako školka a opatrovna dívek, takže tady vždycky býval dvorek a zahrada. Ten dvorek je níže posazený a na zahradu se jde po schodech. Knihovna tu sídlí od roku 1993 a za tu dobu se podařilo prostor upravit,“ popisuje ředitelka Zdeňka Chadimová.

Právě zahradu chtějí teď nabídnout i čtenářům. „Ty prostory jsme vybavili, je tady takový hrádek pro děti, pískoviště, houpačka. Vedle knížek a časopisů si mohou lidé půjčit piknikové deky i společenské hry. Je možné si i uvařit kávu, občerstvit se,“ dodává Zdeňka Chadimová.

Podle toho, jaký bude zájem, by se nabídka mohla ještě rozšít, například o další společenské hry. Letní čítárnu mohou navštívit nejen registrovaní čtenáři knihovny, ale všichni zájemci. Vstup je zdarma.

autor: hoch
Spustit audio