Komise Vězeňské služby navrhla roční přerušení trestu pro Janouška

Lékařská komise Vězeňské služby navrhla roční přerušení trestu pro lobbistu Romana Janouška, uvedla to Česká televize. O případném přerušení trestu ze zdravotních důvodů rozhodne soud. Janoušek dostal trest 4,5 roku vězení za to, že v opilosti srazil autem ženu a od nehody ujel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lobbista Roman Janoušek

Lobbista Roman Janoušek | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Kvůli zdravotnímu stavu Janoušek několikrát žádal o přerušení trestu. Letos na konci února věznici opustil kvůli operaci hlavy.

Před týdnem mu vypršela dvouměsíční propustka, Janoušek však požádal o její prodloužení. Spolu se žádostí dodal aktuální lékařské zprávy, na jejichž základě měla komise sdělit soudu, zda je Vězeňská služba schopna poskytnout mu za mřížemi adekvátní péči.

Podle České televize se komise přiklonila k tomu, že Janoušek potřebuje péči, která ve věznicích k dispozici není. Navrhla proto, aby se Janouškův pobyt na svobodě protáhl na celý rok.

Právník Romana Janouška Vít Široký dnes Radiožurnálu řekl, že jeho klient si s novináři nepřeje komunikovat, a ani Široký proto nechtěl rozhodnutí komise komentovat.

Kauza Roman Janoušek | Foto: Český rozhlas

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme