Střešovická nemocnice se může pochlubit prestižní akreditací

Ústřední vojenská nemocnice v Praze je od tohoto týdne nositelkou prestižní značky kvality. Jde o mezinárodní akreditaci Joint Commission International, která jí byla udělena jako vůbec první nemocnici ve střední a východní Evropě. Střešovický ústav se tak připojil ke zhruba šedesáti nemocnicím ve světě, které už mají toto nezávislé potvrzení špičkové kvality péče.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústřední Vojenská Nemocnice Praha

Ústřední Vojenská Nemocnice Praha | Foto: Alena Palečková

Jak říká jeho ředitel Štefan Brunclík, na udělení certifikátu se připravovali přes tři roky. "Byla to taková trnitá cesta a asi nejtěžší byla v těch počátcích, kdy jsme si mysleli, jsme schopni tu akreditaci získat dříve, ale to nebylo možné a museli jsme vlastně tři a půl roku na sobě tvrdě pracovat."

Nemocnice musela splnit stovky mezinárodních standardů - hodnotila se nejen kvalita zdravotní péče, ale i pohodlí pacientů a dodržování jejich práv, kvalifikace personálu nebo prevence infekcí. Každé tři roky bude muset střešovická nemocnice znovu prokázat, že si udržuje svou špičkovou úroveň.

Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme