Závadová na úvod ME skončila v polohovce na 400 metrů sedmá. Baumrtová je ve finále

Plavkyně Barbora Závadová obsadila na mistrovství Evropy v Londýně sedmé místo v polohovém závodu na 400 metrů. Průměrným časem 4:43,11 minuty neobhájila čtvrtou pozici z předloňského šampionátu v Berlíně. Vyhrála podle očekávání Katinka Hosszúová z Maďarska (4:30,90). Finálovou účast si dnes zajistila i Simona Baumrtová v šestém nejrychlejším času 2:11,26 na trati 200 metrů znak. O medaile poplave v úterý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavkyně Barbora Závadová (ilustrační foto)

Plavkyně Barbora Závadová (ilustrační foto) | Foto: Michal Jurman

Závadová už z dopoledních rozplaveb postoupila ze sedmého místa, odpoledne byla ale o 1,38 sekundy pomalejší. "Nebyla jsem úplně v pohodě. Asi nejsem připravená stoprocentně jako loni v létě," řekla už dopoledne plavkyně, jejíž český rekord z loňského mistrovství světa v Kazani, kde byla pátá, má hodnotu 4:35,60.

Bronzové medailistce z evropského šampionátu v Debrecínu z roku 2012 Závadové vyšla ve finále motýlkářská část a po padesáti metrech byla třetí. Ještě po znaku se pohybovala na dohled čtvrtému místu, ale propadla se v prsařské části.

Barboru Závadovou na ME poprvé doprovází sestra. Chci jí to ulehčit, říká

Číst článek

Baumrtová dopoledne postoupila časem 2:11,53, v semifinále byla o 27 setin rychlejší. Její vlastní národní rekord má však hodnotu 2:09,92, a pokud bude chtít útočit na medaili, bude ho nejspíš muset překonat.

Českým rekordem na motýlkářské padesátce se blýskla osmnáctiletá olympionička Lucie Svěcená, časem 26,49 vylepšila vlastní zápis z loňska o dvanáct setin. Stačilo to však pouze na čtrnácté místo, na elitní osmičku Svěcené chybělo 35 setin. Finále bude také bez Jana Šefla, jenž se oproti rozplavbě zlepšil v semifinále o 12 setin na 24,04, což mu přineslo patnácté místo.

Z rozplaveb nepostoupil do finále kraulařské čtyřstovky vytrvalec Jan Micka, pro kterého je tato trať pouze doplňkovou disciplínou. Micka, jehož silnou tratí bude středeční patnáctistovka, skončil desátý za 3:49,46. Český rekord vytvořil na trati 100 metrů znak Tomáš Franta, zlepšení vlastního maxima o 32 setin na čas 55,38 stačilo na dvacáté místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme