V Měšicích u Prahy se srazila tatra a vlak, 5 lidí se lehce zranilo

V Měšicích u Prahy se dnes dopoledne srazil na železničním přejezdu nákladní vůz s osobním vlakem. Silnice mezi Měšicemi a Hovorčovicemi byla zhruba čtyři hodiny uzavřená. Záchranáři ošetřili pět lehce zraněných, poté je odvezli do mělnické a neratovické nemocnice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda tatry a vlaku v Měšicích u Prahy

Nehoda tatry a vlaku v Měšicích u Prahy | Foto: Drážní inspekce

Při nehodě byli podle Drážní inspekce zraněni strojvedoucí, tři cestující a řidič kamionu.

Do nemocnice navíc záchranáři převezli k preventivní kontrole těhotnou ženu. ČTK to řekla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Ve vlaku bylo 16 lidí.

Podle mluvčího drážní inspekce Martina Drápala se nehoda stala kolem 10. hodiny na přejezdu chráněném závorami i světelnou signalizací.

„Dle zjištění na místě mimořádné události bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti,“ uvedl Drápal.

Nákladní auto asistovalo při frézování silnice, po dokončení práce vyjelo na koleje, kde do něj narazil vlak.

Podle řidiče tatry se vozidlo porouchalo, proto nemohl z kolejí sjet. „Vozidlo bude podrobeno technické expertize, která určí, zda se jednalo o technickou závadu, nebo vinu řidiče,“ řekla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Nákladní vozidlo musel vyprostit jeřáb, cestující během vyšetřování nehody a uzavření trati přepravovaly náhradní autobusy.

Drážní inspekce odhadla celkovou škodu na 770 tisíc korun, z toho více než půl milionu korun na vlaku.

Nehoda tatry a vlaku v Měšicích u Prahy | Foto: Drážní inspekce

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme