Hokejisty těší setrvání v Moskvě i kvůli kustodům

Čeští hokejisté porazili na světovém šampionátu Švýcarsko 5:4 a zajistili si první místo ve skupině. Na čtvrtfinále, které odehrají ve čtvrtek proti Spojeným státům, se tak nemusejí stěhovat do Petrohradu. Hráči z toho měli radost i s ohledem na kustody.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté v posledním skupinovém zápase porazili Švýcary 5:4 a ve čtvrtfinále narazí na USA

Čeští hokejisté v posledním skupinovém zápase porazili Švýcary 5:4 a ve čtvrtfinále narazí na USA | Zdroj: ČTK

„Přáli si to, protože by to pro ně určitě bylo o trošku horší. Ale jak říkal Pleky: ‚No a co, tak to sbalí a pak to zas vybalí.‘ Jsme rádi, že se nemusíme stěhovat a kustodi budou určitě také rádi,“ říkal po utkání obránce Michal Jordán.

Kustodi byli opravdu rádi. Sbalit několik stovek kilogramů materiálu během pár hodin, znovu to po přeletu vybalit v Petrohradu a v případě úspěchu ve čtvrtfinále si vše ještě jednou zopakovat, to nebyla příliš příjemná představa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zatímco kustodi české hokejové reprezentace si oddechli, že nemusejí nic stěhovat, Tomáš Zohorna už se těší na čtvrtfinálovou výzvu proti USA

„Byly trošku zpocený, no, poslední dva dny. Nikdo ale nechtěl cestovat. Moc jsme o tom nemluvili, prostě jsme se soustředili na ten zápas a dopadlo to dobře,“ pochvaloval si po utkání se Švýcarskem kapitán Tomáš Plekanec.

Teď hráči dostatek času zregenerovat a připravit se na čtvrtfinálového soupeře, i když takový Robert Kousal po utkání ani nevěděl, kdo jím bude: „Máme Američany? Já to nevim. My jsme si nikoho nepřáli, prostě jsme chtěli vyhrát skupinu a to se povedlo.“

„Moc se těším. Bude to strašně zajímavý zápas, ale pro nás je to další těžký tým. Zítra soupeře probereme, podíváme se na nějaké video, jak hrají, jaký mají systém. Myslím, že se na čtvrtek dobře připravíme a věřím v to, že je uděláme,“ doplnil Kousala Tomáš Zohorna.

Příprava na Spojené státy tedy začne až ve středu. Dnes zbyde čas na to, dát si s trenérem Vladimírem Vůjtkem v den jeho 69. narozenin večer skleničku. „Já myslím, že už odpoledne,“ usmíval se Vůjtek.

Petr Kadeřábek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme