Na tenhle čas jsem čekal dva tři roky, ulevilo se plavci Mickovi na ME v Londýně

Pokud někdo považoval výkony plavce Jana Micky na evropském šampionátu před dvěma lety za náhodu, musel dnes vzít svá slova zpět. Na letošním mistrovství Evropy v Londýně totiž předvedl jednadvacetiletý reprezentant nejrychlejší výkon české historie na trati 1500 metrů a do středečního finále tak postoupil pro mnohé překvapivě třetím nejrychlejším časem vůbec. Sám na něj dlouho čekal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Micka věří, že mu forma vydrží

Jan Micka věří, že mu forma vydrží | Foto: Michal Jurman

Jak velkou radost ze svého výkonu máte?

Jsem fakt nesmírně rád, protože na tenhle čas jsem čekal hrozně dlouho, dva tři roky. Jsem hrozně moc rád, že to vyšlo. Je to na dobrý cestě vůči Riu. Doufám, že forma bude jenom gradovat a že se mi bude plavat líp a líp.

Když jste přiběhl do mixzóny, říkal jste, že na pohodu. Co přesně to znamená, plavat pod patnáct minut „na pohodu“?

Přehrát

00:00 / 00:00

Český plavec Jan Micka věří, že mu zaplavání osobního rekordu na trati na 1500 metrů pomůže i vzhledem k olympijským hrám

Vždycky to hrozně bolelo, ale dneska se mi jelo úplně lehce. V poledne, když jsem se byl rozplavat, cítil jsem se hrozně špatně. Měl jsem pocit, že jsem zatuhlý. Plavalo se mi špatně.

A pak když jsem skočil do vody, viděl jsem, že se na pohodu držím s ostatníma klukama. Věděl jsem, že můžu zrychlit, tak jsem se o to snažil. Tím se pak začalo trhat pole a zhruba 300 metrů před cílem odpadl i Wojdak a jeli jsme do cíle jen my dva s Dettim. A vyšlo to.

Co vám řekne trenérka? Že jste se na to nevykašlal?

Já věřím tomu, že mě pochválí, bude brečet a dá mi pusu. To se stalo snad pokaždý, když jsem zaplaval rekord.

Co vás čeká teď?

Dneska si půjdu lehnout a budu odpočívat. Maximálně se půjdu ještě vyplavat. Dám si nějakou masáž a pokecám s rodiči, protože jsou na stejném hotelu jako já. Třeba se s nimi půjdu na chviličku projít po okolí bazénu v olympijském parku, abych si vyčistil hlavu.

Michal Jurman, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme