Woody Allen nesoutěží. Na filmovém festivalu v Cannes ale představil snímek Café Society

Woody Allen, který svým filmem Café Society zahájil letošní ročník festivalu v Cannes, se letos nemusí stresovat. Jeho film nesoutěží. I tak ale slavný režisér sklidil nadšené ovace. Srdce mnoha návštěvníků festivalu totiž patří právě jemu.

Mladá studentka filmu z Aix-en-Provence tvrdí, že se na školu přihlásila hlavně kvůli Woodymu Allenovi. Jeho filmy miluje a teď chce vidět jeho samotného.

Stojí sice blízko červeného koberce, ale před sebou má vysokou zeď fotografů, proto jsou její šance minimální. Ale už to, že se nachází v jeho blízkosti, jí stačí.

Helmut z Německa přijel na festival také kvůli Woodymu. Říká, že ho zajímá ironický a sarkastický pohled známého režiséra na svět. Líbí se mu, jak filmem dokáže vyjádřit, co si myslí. Miluje také jeho sebeironii. A když má zmínit oblíbený citát, hned ho napadá: Život není krátký, to jen my jsme mrtví příliš dlouho.

Čtěte také

Ze soutěže by měl neurózu

Woody Allen Cannes i Provence miluje. Jeho filmy zahajovaly festival už třikrát. Svůj poslední snímek natáčel právě tady a bydlel ve vesničce Mougins. A z filmového festivalu je nadšený, hlavně proto, že nemusí soutěžit. Z toho by prý měl neurózu.

Podle ředitelky jedné marketingové společnosti, která přijela do Cannes z Lyonu, si festival nemohl přát lepší zahajovací film. Byl to prý typický Woody Allen. Snímek je podle ní chytrý, romantický i trochu nostalgický.

03626891.jpeg

Vydali na Woodyho Allena v Americe zatykač?

Mladá Američanka z Kalifornine zas tvrdí, že miluje hlavně Allenův filmový styl, který považuje za nenapodobitelný.

V Cannes už stoupali po červeném koberci i další hvězdy, ale všichni tady vzpomínají na režiséra, který svůj humor prokázal i na jihu Francie, když s odkazem na Roamana Polanskeho prohlásil, že točí v Evropě tolik filmů a tráví tu tolik času, že to vypadá, jako by na něj v Americe vydali zatykač.

autor: jšm
Spustit audio