Snímek X-Men: Apokalypsa má premiéru v českých kinech

Do českých kin dnes dorazí nejnovější pokračování série X-Men, tentokrát s podtitulem Apokalypsa. Film přivádí na plátno staré hrdiny v nových situacích a přidává k nim něco navíc. Jejich praotce. Mutanta, který jako první před tisíci lety pocítil, že je jiný než obyčejní lidé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér filmu Brian Singer

Režisér filmu Brian Singer | Zdroj: Reuters

„Někteří věří tomu, že první mutant se narodil před tisíci lety. Byl něco jako bůh a znovu povstane,“ říká na začátku šestého dílu x-menovské série jedna z postav.

Praotec všech mutantů pak skutečně vstane z mrtvých. Probudí se v 80. letech minulého století a je zhnusený lidstvem. Začne proto svolávat další mutanty.

„Doprovázejí ho následovníci podobní čtyřem jezdcům z Apokalypsy. Během dvou a půl hodiny filmové stopáže je divák svědkem posledního souboje lidí a mutantů. Proč je první mutant lidstvu tak nebezpečný,“ popisuje děj režisér filmu Bryan Singer.

Jako hlavního 'záporáka' svého filmu představuje mutanta Apokalypsa. Starodávnou entitu, která vstupuje do těla jiných mutantů. Zatímco stárne, tak se dokáže zregenerovat a přežít tisíce let. „Z každého mutanta, do kterého vstoupí, si vezme jeho schopnosti. Takže během tisíce let své schopnosti zmnohonásobil,“ vysvětluje Singer.

Tvůrci se také snaží mutantových schopností ve filmu ukázat co nejvíce. Podle filmového publicisty Daniela Řeháka to pro někoho může být buď hlavním problémem nebo naopak předností. „Je to bez charakteru, ale zase s větší porcí vizuálních efeků a zázraků, které komiksoví mutanti dovedou,“ dodává.

Komiksový snímek X-Men: Apokalypsa s přiznaným rozpočtem skoro čtvrt miliardy dolarů má dnes premiéru i v českých kinech.

Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme