Plavec Micka vybojoval na ME v závodě na 1500 metrů páté místo

Český plavec Jan Micka dnes na mistrovství Evropy v Londýně na svou první seniorskou medaili z velké akce nedosáhl. V dnešním závodě na 1500 metrů, ve kterém opět útočil na svůj národní rekord, obsadil páté místo. Z výhry se raduje favorizovaný Ital Paltrinieri, za kterým skončil jeho reprezentačního kolega Gabriele Detti. Pro bronz si doplaval Mychajlo Romančuk z Ukrajiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Micka završil své účinkování na ME pozitivně. Navíc se mu podařilo vytvořit i další národní rekord

Jan Micka završil své účinkování na ME pozitivně. Navíc se mu podařilo vytvořit i další národní rekord | Foto: Michal Jurman

Jan Micka se sice po většinu dnešního závodu držel v první pětce, ale mezi nejlepší se nakonec propracovat nedokázal. Na medaili mu nakonec chybělo více než osm sekund.

Jednadvacetiletý český plavec nakonec dosáhl na čas 14:58,73, čímž o 11 setin zaostal za svým národním rekordem z rozplavby.

Plavkyně Baumrtová, Horská i Závadová postoupily do semifinále ME

Číst článek

Micka tak neukončil čtyřleté čekání České republiky na medaili z plaveckého mistrovství Evropy v dlouhém bazénu. Naposledy se Češi na evropském šampionátu z cenných kovů radovali v roce 2012 v Debrecín, kde získali hned tři medaile.

Závod suverénně opanoval Ital Gregorio Paltrinieri, který zvítězil stylem start-cíl v novém evropském rekordu. Ten má nyní hodnotu 14:34,04.

V odpoledním programu se dnes v Londýně představily také tři české zástupkyně, ale žádná z nich nakonec do finále nepostoupila. V závodu na 100 metrů znak nejprve devátou příčku obsadila Simona Baumrtová, stejný osud pak v semifinále polohové dvoustovky potkal i Barboru Závadovou, za kterou o tři místa zaostala dvanáctá Kristýna Horská.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme