Sevilla otočila duel s Liverpoolem a potřetí v řadě vyhrála Evropskou ligu

Fotbalisté Sevilly v dnešním finále Evropské ligy porazili Liverpool 3:1 a radují se ze třetího vítězství v této soutěži v řadě. Lepší vstup do zápasu měl přitom anglický tým, který ovládl první poločas. Krátce po přestávce však španělský celek vyrovnal a v 64. minutě vítězství Seville vystřelil Coke.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sevilla dnes porazila Liverpool a potřetí v řadě ovládla Evropskou ligu

Sevilla dnes porazila Liverpool a potřetí v řadě ovládla Evropskou ligu | Zdroj: Reuters

Finále Evropské ligy, které hostila švýcarská Basilej, nabídlo dva rozdílné poločasy. Zatímco v tom prvním se více dařilo Liverpoolu, po půli Sevilla zabrala a vývoj divácky atraktivního zápasu otočila.

Liverpool otevřel skóre zápasu ve 35. minutě, kdy se Sturridge na hraně pokutového území zmocnil míče a pohlednou střelou šajtlí poslal svůj tým do vedení.

Jen pár minut poté mohl na 2:0 zvýšit Lovren, ale jeho branka nebyla kvůli ofsajdu uznána.

První poločas sice skončil vítězstvím Liverpoolu, ale hvizdem rozhodčího po prvních 45 minutách hry dominance výběru Jürgena Kloppa ustala.

Z vítězství ve fotbalovém MOL Cupu se radují fotbalisté Mladé Boleslavi

Číst článek

Ve druhé půli totiž začala převaha Sevilly, která se potvrdila už ve 46. minutě, kdy se po pěkné akci Mariana poosmé v probíhajícím ročníku Evropské ligy prosadil Gameiro.

Tlak španělského klubu pokračoval i po vyrovnání. Nerozhodný stav nakonec vydržel necelých dvacet minut, když v 64. minutě úspěšně zakončil povedenou akci Coke, po jehož brance se Sevilla ujala vedení 2:1.

Ani poté nebrala krize Liverpoolu konce, což vyústilo v další branku Sevilly. Také tu měl na svědomí Coke, který tvrdou střelou propálil gólmana Liverpoolu Mignoleta.

Ve zbývající dvacetiminutovce se již Liverpoolští na zvrat nezmohli, takže se šampiony Evropské ligy potřetí v řadě a popáté celkově stali hráči Sevilly.

Finále fotbalové Evropské ligy:

FC Liverpool - FC Sevilla 1:3 (1:0)
Branky: 35. Sturridge - 64. a 70. Coke, 46. Gameiro. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Lovren, Origi, Clyne - Vitolo, Banega, Rami, Mariano. Diváci: 38.500 (vyprodáno).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme