Palát gólem v poslední minutě jen zmírnil prohru Tampy s Pittsburghem

Hokejový útočník Ondřej Palát zmírnil gólem v poslední minutě porážku Tampy Bay 2:4 s Pittsburghem, který se ve finále Východní konference NHL ujal vedení 2:1 na zápasy. První hvězdou utkání byl vyhlášen Phil Kessel, po jehož akcích se Penguins dostali na přelomu druhé a třetí třetiny do trháku 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát (18) v zápase Tampy Bay s Pittsburghem

Ondřej Palát (18) v zápase Tampy Bay s Pittsburghem | Zdroj: ČTK

První trefa zápasu padla až v čase 39:50, kdy Kesselovu střelu dorazil Carl Hagelin.

Po přestávce hlavní hrdina utkání zužitkoval skvělou přihrávku Nicka Bonina zpoza branky a puk poslal nad lapačku Andreje Vasilevského.

Gólman Tampy Bay chytá v sérii místo zraněné jedničky Bena Bishopa od 13. minuty úvodního duelu a tentokrát kryl 44 střel soupeře.

Lightning rychle odpověděli zásluhou Tylera Johnsona, ale Sidney Crosby nekompromisní ranou z pravého kruhu vrátil Pittsburghu v přesilové hře dvoubrankový náskok.

Po zmatcích v obraně domácích přidal čtvrtý gól Chris Kunitz a v závěru střelou z mezikruží už jen upravil na konečných 2:4 Palát.

Český útočník skóroval v sérii podruhé a společně s Andrejem Šustrem byl jediným z pěti hráčů Tampy, který svůj minisouboj proti lajně soupeře vyhrál. Oba si shodně připsali do tabulky jeden kladný bod za účast na ledě při vstřelené brance.

Semifinále play off NHL:

Východní konference - 3. zápas:
Tampa Bay - Pittsburgh 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Branky: 46. Johnson (Palát), 59. Palát - 40. Hagelin, 46. Kessel, 51. Crosby, 54. Kunitz. Střely na branku: 28:48. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Kessel, 2. Hagelin, 3. Crosby (všichni Pittsburgh). Stav série: 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme