Pozor na Matthewse a Larkina, varují shodně čeští hráči před čtvrtfinále

Výhra ve skupině jako by nebyla. Výhoda toho, že se český tým nemusel na čtvrtfinále mistrovství světa stěhovat z Moskvy do Petrohradu, se také smaže první minutou zápasu proti Spojeným státům. Čeští hokejisté si budou muset dávat pozor nejen na současné hvězdy NHL, ale i na budoucí naděje nejlepší ligy světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pozor si čeští hráči musejí dát na Austona Matthewse (na snímku vlevo) a Dylana Larkina

Pozor si čeští hráči musejí dát na Austona Matthewse (na snímku vlevo) a Dylana Larkina | Zdroj: ČTK

„Matthewse jsem viděl jen jednou. Je to výborný hráč, chytrý na ledě. Larkin je výborný bruslař a prokázal to i v Detroitu. Takže určitě kvalitní hráči a bude to sranda hrát,“ říká 19letý David Pastrňák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Loni Češi prohráli v Praze s USA v zápase o bronz, letos čeká národní tým výběr Spojených států už ve čtvrtfinále MS. Jaký je, zjišťoval František Kuna

Varuje tak před ještě o rok mladším Austonem Matthewsem, kterému experti předpovídají velkou budoucnost v nejlepší lize světa. Ale nebezpečných soupeřů je víc.

„S Hanifinem jsem hrál, takže vím, jaký je hráč, a akorát vím, že tam je ještě Larkin, což je výborný bruslař, tak možná na toho si dát pozor, protože na velkém hřišti bude mít obrovskou výhodu.“

„Larkin bude na velkém kluzišti rychlý, určitě si to podrží, takže na něho si musíme dávat co největšího bacha,“ shodují se Michal Jordán a Radek Faksa na jménu Dylan Larkin.

Jestli budou nájezdy, první pojede Kašpar. Jeho finta je zatím stoprocentní

Číst článek

Útočník Detroitu má na světovém šampionátu bod na zápas. Asi i proto, že se sžil s velkým kluzištěm, na kterém ale hraje celou sezonu většina Čechů.

Na MS v Praze v roce 2004 Češi také vyhráli základní skupinu, ale ve čtvrtfinále prohráli právě se Spojenými státy 2:3 po nájezdech. Před čtyřmi lety potkala podobná situace Kanadu, když ovládla skupinu, ale ve čtvrtfinále vypadla se Slovenskem. Dva roky zpět pak Kanaďané po výhře ve skupině podlehli v play-off Finům.

„Pro ně to bude teď nezvyk. Sice tu už jsou nějakou dobu, ale je to pro ně pořád jiný hokej, takže určitě máme malou výhodu, protože máme většinu kluků, co hráli celou sezonu na velkém kluzišti. Pro Kanaďany a Američany je to velký rozdíl,“ upozorňuje Faksa.

Češi se se Spojenými státy utkají na světovém šampionátu nebo olympijských hrách už posedmé, ve čtvrtfinále MS na sebe narazí popáté.

„Pozitivní je naganský duel, kdy jsme vyhráli 4:1, posunulo nás to do závěrečných bojů a vyhráli jsme zlato. Nerad vzpomínám na ten, který jsme prohráli v Praze až v penaltovém rozstřelu,“ vzpomíná generální manažer české reprezentace Slavomír Lener.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi se s USA střetli ve čtvrtfinále MS celkem čtyřikrát. Dnes čeká národní tým pátý duel. Více generální manažer české reprezentace Slavomír Lener

Amerika podle něj nevyzpytatelná. „Nikdy nevíte, do čeho jdete. Přestože třeba ve skupině se jim nedaří nebo vypadají, že nemají mužstvo na závěrečné boje tak připravené, dokáží překvapit, stmelit se a bodovat,“ dodává.

Čtvrtfinále Česko - USA začne v 15.15 a vysílat ho bude Radiožurnál i digitální a internetový stream ČRo Sport.

Hokej patří v USA mezi oblíbené sporty, národní tým ale diváci moc nesledují

Číst článek

Česko x USA na MS | Foto: Český rozhlas

Martin Charvát, Petr Kadeřábek, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme