Sledovali jsme ONLINE: Hokejisté na MS končí. Čtvrtfinále s Američany ztratili v nájezdech

Česká hokejová reprezentace na mistrovství světa skončila. Po suverénní jízdě základní skupinou svěřenci Vladimíra Vůjtka nezvládli čtvrtfinále a podlehli Američanům 2:1 po samostatných nájezdech. Jediným úspěšným Čechem byl Tomáš Zohorna, jenže v závěrečné loterii neuspěl. V semifinále se utkají s Kanadou, druhou dvojici tvoří Rusko s Finskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Zohorna poslal český tým do vedení, v nájezdech ale neuspěl

Tomáš Zohorna poslal český tým do vedení, v nájezdech ale neuspěl | Zdroj: ČTK

„Myslím si, že jsme celý zápas byli lepší ve hře pět na pět. Měli jsme víc šancí, ale zklamala nás koncovka. Po celý turnaj jsme hráli výborně. Pak přijde klíčové utkání, které prohrajeme a všechno se může zahodit,“ mrzí vyřazení Davida Pastrňáka.

V opatrné první třetině museli prořídlé tribuny moskevského stadionu čekat na první gól až do 16. minuty. Američané sice hráli přesilovku, ale ujel jim Tomáš Zohorna, těsně před zakončením byl faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Útočník Chabarovsku překvapil brankáře Kinkaida rychlou střelou a otevřel skóre.

Přesilovku měl tým Vladimíra Vůjtka i na začátku druhé třetiny, ale hned po jejím skončení ujel české obraně talent Auston Matthews a vyrovnal. Osmnáctiletý útočník pak nastřelil i tyč. Češi ve druhé třetině nevyužili tři přesilovky ani další velké šance. Červenku i Faksu v samostaných únicích vychytal gólman Kinkaid.

Hořké pocity, hodnotí čeští hokejisté vyřazení z mistrovství světa

Číst článek

Ve třetí třetině už byla obě mužstva opatrnější a soustředila se hlavně na to, aby neinkasovala. Nerozhodlo se ani v prodloužení, ve které obrovskou šanci Widemanovi na poslední chvíli zkaziil Kundrátek.

Jenže Čechům nevyšli samostatné nájezdy. Neuspěli Kašpar, Koukal ani Zohorna, jediným úspěšným střelcem byl Auston Matthews. 18letý talent rozhodl, že národní tým jede domů bez medaile, zatímco Američané se budou připravovat na derby s Kanadou, která rozdrtila Švédsko 6:0.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Finové, kteří v Petrohradě porazili Dánsko jednoznačně 5:1, a Rusové, kteří sice po první třetině s Německem prohrávali dvěma góly Šipačova a po jedné trefě Dadonova s Ovečkinem čtvrtfinále otočili.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:
Čtvrtfinále - Moskva:
ČR - USA 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. T. Zohorna z trestného střílení - 22. Matthews (Vatrano, Wideman), rozhodující sam. nájezd Matthews. Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Wehrli (Švýc.) - Otmachov (Rus.), Pihlblad (Švéd.). Vyloučení: 6:6. Bez využití: Diváci: 7853.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme